Ugrás a tartalomra

Családja szeretete élteti

Detzky Anna
Utoljára módosítva
2024. január 03. szerda 22:01
Szépkorút köszöntött születésnapján a miskolci önkormányzat.
Fotók: Osztie Tibor

A kilencvenéves Juhász Ferencné Irénke néni hálásan fogadta január 3-án, délután, Tass utcai otthonában, Badány Lajos, alpolgármestere születésnapi köszöntését, a miskolci önkormányzat nevében. Az alpolgármestert Simkó Erika, a polgármesteri hivatal szociális és köznevelési osztályának csoportvezetője is elkísérte és egy emléklapot, valamit csokoládét nyújtott át az ünnepeltnek. Szerkesztőségünk stábja szintén a helyszínen járt, ahol a szépkorú miskolci lakos egyik lánya, unokája és két fiú, illetve két lány dédunokája fogadta a vendégeket.

- Megható számomra, hogy megértem ezt az ünneplést. Ugyanis a rokonaim közül eddig én éltem meg a legmagasabb életkort. Hamarosan családi körben is ünnepelni fogunk – mondta Juhász Ferencné. – A hozzátartozóim szeretete és a békesség az, ami ennyire meghosszabbította az életemet és talán a virágok, amiket nagyon szeretek. Minden reggel imádsággal kezdem a napot, amit sosem hagyok el. A rózsafüzért naponta elvégzem és a családtagjaimért, ismerőseimért is közbenjárok. Az egyik lányommal élek itt együtt, aki segít nekem a mindennapokban.

Egyébként három gyermekem, hat unokám és kilenc dédunokám van, akik gyakran meglátogatnak, bár már csak egy részük él Miskolcon. Személy szerint én 1951-ben költöztem ide, amikor férjhez mentem, egyébként Tiszavasváriból származom. Már csak a sógornőm él ott és leginkább mindenszentekkor megyünk el temetőlátogatásra. A Miskolci Élelmiszeripari Kiskereskedelmi Vállalatnál dolgoztam eladóként és mindig fontos volt számomra a becsületesség. A férjemet 2001-ben veszítettem el és majdnem az egész életemet Miskolcon éltem le – fűzte hozzá.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!