Ugrás a tartalomra

Eddig Horvátország fölényesen nyeri a nyarat a magyaroknál

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. július 24. hétfő 15:22
A képzeletbeli dobogóra még Olaszország és Görögország fért fel.

A Bank360.hu összesítéséből kiderül, hogy a magyar emberek átlagosan hét napra utaznak el, és ha biztosításról van szó, akkor közel 200 ezer forintot is hajlandóak kifizetni (ez volt eddig a legdrágább).

A lap a nyár elejétől július közepéig vizsgálta az utasbiztosítási szerződéseket, ezek alapján megállapították, hogy az összes biztosítás bő negyedét (28 százalék) Horvátországba igényelték a magyarok. Ez az úticél olyannyira kedvelt, hogy még a második Olaszországba is csupán fele annyian (14 százalék), Görögországba pedig harmadannyian (9 százalék) utaztak el.

Az egzotikus célországok között – ahová szintén kötöttek június-júliusban utasbiztosítást – feltűnik a karib-tengeri Curacao és Grenada, a kelet-afrikai Tanzánia és Seychelle-szigetek, vagy az indiai-óceáni Maldív-szigetek és Indonézia is.

Azt is megállapították, hogy az utazások hossza megnőtt: a tavaszi 4-5 nap helyett most a legtöbben, minden ötödik utas 8 napot tölt el aktív vagy passzív pihenéssel. Az utazások átlagos hossza egyébként 7,2 nap volt.

A legtöbben tengerparti nyaralásra indultak (61 százalék). A már említett tengerparti országok mögött ott van a sorban az egyre népszerűbb Törökország és Bulgária is.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!