Ugrás a tartalomra

Fejlesztések kezdődnek el Szirmán és Martinkertvárosban

Balogh Csilla
Utoljára módosítva
2024. június 04. kedd 21:19
Stabil elektromos hálózat kialakítása, csapadékvíz elvezetés, úthálózat és játszótér fejlesztés, valamint egy szabadidőpark létrehozása is szerepel a városrészeket megújító tervek között, több mint kétmilliárd forint értékben.

Fotók: Horváth Csongor

Martinkertváros és Szirma folyamatban lévő és a közeljövőben várható átfogó beruházásairól tájékoztatta portálunkat Veres Pál, Miskolc polgármestere és Cseléné Figula Edina, a városrész önkormányzati képviselője (Velünk a Város). 

Az elkövetkezendő néhány hétben és hónapban megvalósuló fejlesztésekkel kapcsolatban Cseléné Figula Edina elmondta, hogy nagy erőkkel szorgalmazza Martinkertváros és Szirma az Y-hídba torkolló fő útjának tehermentesítését. A képviselő szerint ugyanis a felújított és így már jól autózható útszakaszon nagymértékben megnőtt a forgalom. Az önkormányzati képviselő beszélt arról is, hogy indítványozta a Babits utca járhatatlan részének aszfaltozását, valamint a biztonságos közlekedés megvalósítása érdekében egyeztető tárgyalásokat folytat az önkormányzattal két gyalogos-átkelőhely felfestéséről is.

Ez utóbbiakról Veres Pál elmondta, hogy már tárgyalásokat folytatnak a források előteremtésén, a Babits utcával kapcsolatban arra mutatott rá, hogy a maradék utcarész teljes aszfaltozása 80-90 millió forintot igényelne, amelyre uniós forrás nem áll rendelkezésre, ezért ezt a költséget saját forrásból kell előteremteni. Az adóbevételekből befolyt összegek azonban még nem ismertek. 

A polgármester tájékoztatójában elmondta, hogy a két városrész átfogó fejlesztése 4 milliárd forint összértékű, mivel azonban a teljes összeg jelenleg nem áll az önkormányzat rendelkezésére az a döntés született, hogy a TOP Plusz Program keretén belül 1 milliárd forintot szánnak a két városrész csapadékvíz-elvezetésének és úthálózatának fejlesztésére. Kiemelte: ez duplája annak az összegnek, amit Miskolc ebben az évben a város útjainak teljes rekonstrukciójára tudott fordítani. 

Veres Pál ismertette, hogy a program keretében, az említett 1 milliárd forint értékű forrásból több mint 10 utca újul majd meg kiegészülve a csapadékvíz elvezetéssel, de játszótér fejlesztés, illetve a Berekkert szabadidőpark létrehozása is a tervek között szerepel több mint 600 millió forintból. A polgármester megjegyezte, hogy a Bogáncs utca részleges felújítása már megtörtént, másik fele 600 millió forint ráfordítással újulhat majd meg szintén a TOP Plusz Program keretéből. 

A polgármester szót ejtett a Magyar Közút Nonprofit Kft.-hez tartozó Martinkertvárost Szirmával összekötő útról is, amelyet az ígéretek szerint a Magyar Közút Nonprofit Kft. teljes egészében újraaszfaltoz majd. Mint mondta, ennek megvalósulásáig a legszükségesebb javítások munkálatait már a héten elkezdik. 

A polgármester kitért arra is, hogy az önkormányzat már tavaly egyeztető tárgyalásokat kezdeményeztek az áramszolgáltatóval, amelynek eredményeképpen a Bogáncs utcán még ebben az évben új alállomást hoznak létre a stabil áramellátás érdekében. 

A polgármester végezetül azt mondta: arra kéri majd a következő városvezetést, hogy az elkezdett fejlesztéseket és a beadott pályázatokat határidőre fejezzék be, hogy ezzel is javítsák a területen élők életminőségét.

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!