Gasztroélmény a Csengey-kertben
Különleges gasztroélménnyel lehetünk gazdagabbak, ha ellátogatunk a Csengey-kertbe február 15-én szombaton délelőtt, hiszen a Disznótoros Vigasság és a Miskolci Termelői Nap fúziójának lehetünk részesei. De mi fán is terem ez az egész vigasság? Miután a szegény disznó vérét adja a miskolciakért, egy hagyományos disznótornak lehetünk részesei, a perzseléstől a feldolgozásig. Amennyiben kedvet kaptunk a falusi finomságokhoz, természetesen lehetőség lesz vásárolni is belőle.
Ezzel párhuzamosan pedig ugyanott, a kertben a Miskolci Termelői Nap is tárt karokkal vár minden kedves helyszínre látogatót, nemcsak a már jól megszokott helyi és környékbeli termelők termékeit kaphatjuk meg. A „Gyere, igyál és adakozz!” szlogen alatt hagyományos krumplilángos sütéssel és ingyenes pálinkakóstolóval kedveskednek a Hagyó Kft. Guinness Rekordot elért 32 literes poharából. Cserébe nem kérnek sokat, csak annyit, amennyit egy jó ügy érdekében adományozna, hiszen a befolyt összeggel a Lorántffy Zsuzsanna Református Kismamaházat támogatják a szervezők.
A tepertősütés, kolbásztöltés közben a jó hangulatról a Lakodáré zenekar és a Miskolczi Pincék Asztaltársaságának Dalárdája gondoskodik, Lajos András színművész pedig szomjoltó verseket és bordalokat hoz. A rendezvény egész ideje alatt az udvargazda Matyi és a Liba.