Ugrás a tartalomra

Miskolc a legnépszerűbb termálfürdős település megyénkben

Balogh Csilla
Utoljára módosítva
2024. február 27. kedd 10:37
Országos szinten Miskolc a hetedik, a vármegyében pedig a legnépszerűbb város volt tavaly a belföldi vendégforgalmat tekintve a termálfürdővel rendelkező városok közül.
Fotó: Juhász Ákos

A Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján, a Termál Online által összegyűjtött kutatás eredményei szerint Miskolc olyan népszerű városokat előzött meg országos szinten, mint Eger vagy Nyíregyháza és nem sokkal maradt le a hatodik helyen végzett Bük településtől. – A számszerűsített eredmény Miskolcra vonatkoztatva csaknem háromszázezer vendégéjszakát jelent – nyilatkozta Tóth-Bodnár Krisztina, a Tourinform Miskolc Irodát működtető MIDMAR Kft. ügyvezetője.

A vármegye vendégéjszakáinak számát tekintve is jó eredményekkel zárt a tavalyi évben Miskolc, hiszen az elmúlt évben a város adta a vármegye vendégéjszaka számainak több mint harmadát. Miskolcot olyan színvonalas fürdőkkel rendelkező települések követték, mint Mezőkövesd, Bogács, Tiszaújváros és Sárospatak.

Tóth-Bodnár Krisztina szerint a gyűjtés eredménye azt igazolja, hogy Miskolcon már évek óta a belföldi vendégek száma a meghatározó, ami körülbelül nyolcvan százalékra tehető. Mint mondta, az elmúlt időszakra nézve rendkívül szép adatnak tekinthető érték bizonyára az újra megnyitott Ellipsum Élmény és Strandfürdőnek is köszönhető, ám úgy véli, hogy ez még a Barlangfürdő eredménye, hiszen az Ellipsum csak tavaly év végén nyitott ki. A számok azt mutatják, hogy Miskolcon belül Miskolctapolca, azon belül is a Barlangfürdő rendkívül vonzó mind a belföldi, mind a külföldi turisták körében.

A kedvező fürdőstatisztika hátterében az ügyvezető szerint az áll, hogy Miskolc és a vármegye egyaránt rendkívül komplex turisztikai kínálattal rendelkezik. A területet gyönyörű természeti adottságok jellemzik, gazdag történelmi helyekben, várakban és kastélyokban, nem utolsó sorban pedig kiváló boroknak ad táptalajt. Miskolc olyan sok attrakciót kínál a család minden tagjának, hogy egy hét alatt sem lehet bejárni azokat. Számtalan túraútvonal, barlang, esemény, fesztivál várja az idelátogatókat, ami miatt a város megítélése rendkívül kedvező.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!