Ugrás a tartalomra

Kémiai szúnyoggyérítést végeznek Miskolcon

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. június 12. szerda 10:57
Az országos központi szúnyoggyérítés részeként június 10-11-én a napnyugta utáni időszakban lesz szúnyogirtás. Tartaléknapok: június 11-12.

Magyarország Kormánya elrendelte a csípőszúnyogok gyérítést, melyet a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központja koordinál. A szervezésre és lebonyolításra a kiválasztott kivitelező a Szerocor Konzorcium, a Pannon-Bio-Kalibra Konzorcium pedig szakértőként vesz részt a műveletben - tájékoztatta szerkesztőségünket közleményben a miskolci Városháza sajtóosztálya. 

A kémiai irtás során felhasznált készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer - tudatták.  A lakosság részére a hatóságok azt javasolják, hogy a szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad - hangsúlyozták. 

A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket - sorolták.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!