Ugrás a tartalomra

Képekkel hangolódtak a Miskolci Balett ünnepére 

Bódogh Dávid
Utoljára módosítva
2024. április 23. kedd 19:32
Idén is Éder Vera fotóművész alkotásai nyitották meg a Horizont Fesztivált a színház emeleti társalgójában. De nem csupán az övéi. 

Ahogy azt minap már megírtuk: április 23. és 27. között hetedik alkalommal rendezi meg a Miskolci Nemzeti Színház a Horizont Nemzetközi Kortárstánc Fesztivált. A Miskolci Balett ismét neves koreográfusok, együttesek előadásait hívta meg a miskolci közönség és a látogatók számára. Minden előadás egy-egy érdekes szeletét mutatja meg a nemzetközi és hazai táncéletnek, trendeknek.

A csaknem egyhetes ünnepély nyitányát most is a színház fotóművészének, Éder Verának a kiállítása képezte. Különlegesség, hogy a tárlathoz ezúttal a teátrum másik fotósa, Gálos Mihály Samu is hozzátette a magáét. A Nagyszínház emeleti társalgójában kedd délután megnyílt Silent Bodies című kiállításon a Miskolci Balett táncművészei láthatók, akik több mint tíz éve próbálják átadni mondanivalójukat, gondolataikat némán, csupán a testükkel.

A tárlatot megnyitó Szabó Máté úgy fogalmazott: szinte látni lehet, hogy a képeken tükröződő történéseket milyen dialógusok előzték még. A színház rendezője és művészeti vezetője rámutatott: létező színészpedagógiai elképzelés, hogy egy-egy karaktert akár egyetlen archetipikus gesztussal is meg lehet ragadni. Hozzáfűzte: a Kozma Attila által vezetett Miskolci Balett a társulat sokszínűségének köszönhetően napjainkban a csúcspontján jár.

Juhász Ákos képgalériája

Az előadások alatt látogatható kiállítás megnyitóján az egybegyűlteknek Éder Vera elmondta: most felvonultatott képei közül ötöt a fővárosi Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ is beválogatott tárlatába.

A Horizont Nemzetközi Kortárstánc Fesztivál programjáról bővebben ITT olvashatnak.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!