Ugrás a tartalomra

László Evelin: köszönettel tartozom mindenkinek a győzelemért

Balogh Csilla
Utoljára módosítva
2024. április 01. hétfő 17:42
László Evelin új stílust teremtve az előválogatótól a győzelemig vitte a Legényes című dalát.
Fotó: MTI

A számot ő maga írta ezért az elismerés mondhatni kettős, hiszen előadóként és szerzőként is bizonyított egyszerre. – Ekkora sikerre nem számítottam. Már annak is nagyon örültem, hogy bejutottam a döntőbe, és hogy előadhattam a Legényest a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának kíséretében Balassa Krisztián vezényletével. Alapvetően, már a dal születésénél is az volt a vágyam, hogy szimfonikus változatban is megszólalhasson. A legnagyobb boldogságot mégis az jelenti, hogy célba ért az üzenetem: az hogy szeressük és fogadjuk el önmagunkat, mert csak így kapcsolódhatunk igaz szeretetben másokhoz, hiszen én azért énekelek, hogy ezzel adhassak másoknak valamit, hogy gyógyítsak általa – osztotta meg lapunkkal a döntő utáni élményeit a miskolci énekesnő.

Új stílusban

Érdeklődésünkre már az első forduló előtt elmondta versenydaláról, hogy a Legényest a férje ihlette. – Szó szerint a szívemből, a lelkemből íródott, amikor megszületett. Egy szál gitárral ültem egy szállodai szobában és csak írtam – mesélte.

Azóta a Bolyongó című album repertoárjának legkülönlegesebb, eredetileg folk pop hangzásvilágú dala nagy ívet futott be, határon innen és túl is elvarázsolta a szíveket. 

A verseny elődöntőjében Madarász Gábor Madi segítségével rock átdolgozást kapott a dal. A döntőben pedig már a népzene, a rock és a szimfonikus zene fúziójában csendült fel. Evelin ezzel új stílust teremtve megnyerte a közmédia könnyűzenei versenyét, „Az Év Dala 2024” címet és lehetőséget arra, hogy elkészítsen egy nyolc számból álló saját lemezt a világ egyik legnevesebb stúdiójában, Berlinben. – Óriási megtiszteltetésként élem meg, és mindenkinek hálával és köszönettel tartozom ezért. Határtalanul boldognak érzem magam! Sokat fejlődtem, főleg színpadi előadásmódban a gondolataim közvetítésében, és a Legényes is rengeteget változott a verseny során. A szimfonikus zenei kíséret kinyitotta, teljessé tette és felemelte. Ez a verzió tetszik a legjobban, nagyon közel került a szívemhez és sok csapot kinyitott a lelkemben. Az átiratát Grósz Arthur készítette a rock alapra építve – nyilatkozta Evelin, aki azt is elmondta, úgy érzi, hogy a verseny gyümölcsöző munkakapcsolatokat is hozott az életébe, s lesz olyan zenész, akivel akár együtt is dolgozhat a jövőben.

Kaméleon

Kitért arra is, hogy rengeteg pozitív visszajelzést kapott a Legényes rockosabb és szimfonikus változatáról, s bár zenei téren kaméleonnak érzi magát, hiszen bármibe bele tud illeszkedni, még nem tudja, hogy marad-e ennél a stílusnál. – Nem tagadom, bennem is sok minden elindult ezzel kapcsolatban. Nyitott vagyok mindenre, amit őszintén és tiszta szívből elő tudok adni. Most azonban megyünk előre! – fogalmazott. Mátéval, a férjemmel már szervezzük a koncerteket, hogy minél több helyen megmutathassam magamat, hiszen azért jelentkeztem a versenyre, hogy a szólókarrierem is elinduljon.

A következő hónapok kihagyhatatlan és fontos állomása a berlini Hansa Studios lesz, amelynek részletei még Evelin előtt sem ismertek. – Sok még a nyitott kérdés ezzel kapcsolatban, hiszen minden az elkövetkezendő időszak egyeztetéseitől függ – mondta. Azt azonban elképzelhetőnek tartom – folytatta –, hogy a még ki nem adott dalaim közül néhány szerepelni fog a német fővárosban készítendő lemezen, de az sincs kizárva, hogy teljesen új szerzemények lesznek majd rajta, hiszen az elmúlt időszakban oly mértékben inspirálódtam az engem ért számtalan élmény által, hogy úgy érzem, dőlni fognak belőlem a dalok, és még nagyobb csodák fognak születni, mint amit valaha is gondolni mertem volna. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!