Ugrás a tartalomra

Látogatási tilalom a miskolci kórházak fekvőbeteg osztályain

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. február 21. szerda 17:33
Az akut légúti megbetegedések járványos előfordulásának megelőzése érdekében a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kormányhivatal 2024. február 22-től – visszavonásig - látogatási tilalmat rendelt el a miskolci kórházakban.
Látogatni tilos. Fotó: minap archív.

A tilalom az alábbi intézmények fekvőbeteg ellátó osztályaira vonatkozik:

- a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház központi telephelyének (Szentpéteri kapu 72-76.);

- a Semmelweis Tagkórház telephelyének (3529 Miskolc, Csabai kapu 9-11.);

- valamint a Szent Ferenc Tagkórház telephelyének (3529 Miskolc, Csabai kapu 42.) osztályai - tette közzé honlapján a vármegyei központi kórház.


Személyesen nem érintkezhetünk a kórházban fekvő betegekkel, de csomagot küldhetünk számukra. 

A látogatási tilalom időszakában természetes igény, hogy a bent fekvő betegek részére a hozzátartozók csomagokat juttassanak el. Az intézmények ezt készséggel fogadják és eljuttatják a címzettekhez. Azonban annak érdekében, hogy ez rendezett körülmények között történhessen, kérik, hogy a csomagokat minden nap 16.30 és 17.30 óra között adják át az egészségügyi személyzet részére. A csomagokat a bejáratig lehet bevinni, ahol az érintett osztály ápolója átveszi, és továbbítja a betegek számára.

A kórházak kérik, hogy a hozzátartozók - a biztonságos távolság megtartásával - az ápolók érkezéséig türelmesen várakozzanak. Az azonosíthatóság érdekében a csomagokra rá kell írni a beteg nevét. A beküldött csomagok nem tartalmazhatnak romlandó élelmiszert, értéket, értéktárgyat, valamint alkoholt.

Rendkívüli látogatási engedélyt az alábbi email címeken lehet igényelni: orvosigazgato@bazmkorhaz.hu; és a tothl@bazmkorhaz.hu; illetve személyesen, a központi telephely igazgatósági épületében.

Az intézkedésben érintett miskolci kórházak a hozzátartozók, beteglátogatók és a betegek megértését kérik.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!