Ugrás a tartalomra

Magabiztosan nyert Debrecenben a Miskolci Egyetem férfi kosárlabdacsapata

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. október 16. szerda 16:04
A Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, férfi Keleti-csoport első fordulójában a DMSE otthonában vendégeskedett és magabiztosan nyert a Miskolci Egyetem csapata.

A várakozásnak megfelelően a jóval erősebb vendégek hamar magukhoz ragadták a kezdeményezést október 14-én, hétfőn. Elsősorban a jobb fizikai adottságnak, valamint a technikai tudásban megjelenő különbségnek köszönhetően a Miskolci Egyetem folyamatosan tudta növelni az előnyét, köszönhetően a jobb és magabiztosabb befejezéseknek. A hazaiak inkább távoli dobásokkal igyekeztek mérkőzésben maradni, azonban az első félidőben nehezen tudták tartani a lépést a felkészültebb riválissal szemben. Hiába vállaltak több távoli dobást, gyenge dobószázalék miatt nem tudtak közelebb kerülni ellenfelükhöz - tájékoztatta portálunkat közleményben Szűcs István.

A harmadik negyedben a medikusok kicsit kiszabadultak az ellenfél szorításából, és sok szép támadást bemutatva megakadályozták a különbség növekedését. Azonban a sok technikai hiba, eladott labda végül megbosszulta magát, így az utolsó negyedben újra kiütközött a két csapat közti különbség - adta hírül a közlemény. 

Egy-két rövid időszaktól eltekintve, a vendégek végig szép csapatjátékot bemutatva, sokat passzolva tartották kézben a mérkőzést, elsősorban Orliczki és Mokánszki pontjaira, valamint Szőke dupla-duplájára építve.  Beszédes, hogy a debreceni 11 gólpasszra 26 jutott a másik oldalról. Nem is meglepő, hogy a Miskolci Egyetem kilenc pályára lépő játékosa közül heten is elérték legalább a tíz dobott pontot. A cívisvárosiakat elsősorban Zoványi és Lovas eredményes támadási fémjelezték - számoltak be. 

Kovács István: "Ez a realitás, azonban nem kell szégyenkeznünk, voltak egészen jó megoldásaink is. Gratulálok az ellenfélnek!"

Béres Dávid: "Köszönjük az ellenfél sportszerű játékát és sok sikert kívánunk nekik a továbbiakban!"

DMSE-MISKOLCI EGYETEM 66-111 (14-26, 16-29, 24-22, 12-34)
Debrecen, Klinika Campus Tornaterem, 25 néző. 
Vezette: Dr. Szűcs, Rácz
,
DMSE: LOVAS (12/6), ZOVÁNYI (19/3), Albukai (2), Szirbucz (7), WU (8) Csere: Mugamba (4), Nádasi (3), Virágh (2), Zaghlol (2), Veres (2), Taghiyev (3/3), Bajzát (2). Edző: Kovács István  

MISKOLCI EGYETEM: ORLICZKI (22/9), Gadus B. (13/3), Ragályi (11), Gerőcs (8), MOKÁNSZKI (16/3). Csere: SZŐKE (12), Bernáth (10/9), BANKÓ (14/6), Orbán (5). Edző: Béres Dávid

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!