Ugrás a tartalomra

A magas minőség, az ízek harmóniája és a látvány dominált az ízkocsonyaversenyen

Nagy-Hankó Krisztina
Utoljára módosítva
2024. március 11. hétfő 12:18
A vendéglátósok és a diákok is nagyon kreatívak voltak, hiszen finomabbnál-finomabb és szebbnél-szebb kocsonyák készültek a megmérettetésre.
Fotó: Osztie Tibor

Mint arról pénteken hírt adtunk, idén újra összemérték tudásukat a Miskolci Kocsonyafesztivál legjobb kocsonyakészítői, több kategóriában is az ízkocsonyaversenyen. Tizenegy hagyományos és hat különleges kocsonya érkezett. Tisztaság, íz, állag, valamint az étel külleme szerint pontozott a zsűri. 

A helyezettek hagyományos kategóriában: első lett a Gastro Blend Kft., második a Lido Caffé Kft., harmadik pedig a Creative Wood Kft. kocsonyája. Különleges kategóriában az Éléskamra Gastro Kft. nyerte el az első helyet, a második a Creative Wood Kft. lett, a Lido Caffé Kft. pedig a harmadik helyezést kapta a zsűritől. 

Osztie Tibor képgalériája

A látványkocsonya versenyre négy miskolci vendéglátóipari szakközépiskolából jelentkezett hat csapat, hét pályaművel. A kreativitás, a megjelenítés és a tartósság volt a fő szempont, mivel kiállítási tárgyként funkcionáltak a remekművek a fesztivál ideje alatt. 

A látványkocsonya verseny nyertese lett a „Malacok mulatsága” című alkotás, amelyet a Miskolci SZC Szentpáli István Kereskedelmi és Vendéglátó Technikum és Szakképző Iskola diákjai készítettek. A második a Miskolci Kolping Katolikus Technikum Szakképző Iskola és Szakgimnázium „Hazamegy a vándor” című látványkocsonyája lett. A harmadik helyezést a Miskolci SZC Berzeviczy Gergely Technikum „Mint hal a vízben” elnevezésű műve nyerte el. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!