Ugrás a tartalomra

Megnyitották az idei Ars Sacra Fesztivált

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. szeptember 16. szombat 13:53
A korábbi években kialakult hagyományokhoz híven idén is Budapesten, a Magyar Nemzeti Múzeum dísztermében vette kezdetét az – immár tizenhetedik – Ars Sacra Fesztivál, az egyházművészet kilencnapos ünnepe szeptember 15-én, ezúttal a „Keresd a békét!” mottóval – számolt be a Magyar Kurír.
Fotó: Merényi Zita, Magyar Kurír

A számos műfajt felvonultató és a határainkon túlra is kiterjedő kulturális seregszemle bevezető rendezvényén L. Simon László, a vendéglátó múzeum főigazgatója, valamint Veres Pál, az Ars Sacrára önálló programsorozattal készülő Miskolc polgármestere mondott köszöntőt. A fesztivált Kránitz Mihály, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Karának tanszékvezető professzora nyitotta meg. A rendezvény záróakkordjaként pedig Berta Tibor tábori püspök rövid hivatásról, hitről szóló vallomásával a Magyar Nemzeti Múzeum kapcsolódó kiállítására, a 18–19. századi pesti Schöfft festőművész-dinasztia munkáiból nyílt kamaratárlatra invitálta az érdeklődőket - olvasható a Magyar Kurír tudósításában. 

Miskolc az Ars Sacra Fesztivál egyik legkiemelkedőbb vidéki helyszíne. Veres Pál polgármester örömmel készült arra, hogy a béke iránt elkötelezett, nyitott és toleráns városa ily módon is felmutathassa gazdag kulturális, történelmi, vallási örökségét. A program már kezdetét is vette: „békezarándoklat” kötötte össze Miskolc összes templomát. A következő kilenc napban a városban negyvenhat rendezvényre kerül sor, mintegy négyszáz közreműködővel.

A fesztivál részletes programja az ars-sacra.hu oldalon található. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!