Ugrás a tartalomra

Miénk itt a grund! - mérkőzéssel avatták fel a Baráthegyi Sport Egyesület focipályáját

Miskolc Televízió/minap.hu
Utoljára módosítva
2023. szeptember 22. péntek 15:59
Pénteken átadták és egy mérkőzéssel máris felavatták a Baráthegyi Sport Egyesület futballpályáját, ahol a fogyatékkal élő fiatalok edzhetnek és focizhatnak a jövőben.
Fotók: a Szimbiózis Alapítvány Facebook-oldala

Egy évvel ezelőtt hozta létre a Szimbiózis Alapítvány a Baráthegyi Sport Egyesületet, hogy a Baráthegyi Majorságban élő és dolgozó fiataloknak is biztosítsák a sportolási lehetőséget.

Szakember vezetésével tucatnyi fogyatékossággal élő ember focizik rendszeresen, és bizonyítják: vasakarattal és kitartással bárki képes legyőzni a korlátait, a csapatjátékból pedig önbizalmat nyerni. Riportunkat ITT olvashatják.

Kialakítottak számukra egy labdarúgópályát is, ahol ezentúl rendszeresen gyakorolhatnak majd. A pálya területét a miskolci önkormányzat kedvezményes áron bocsátotta az alapítvány rendelkezésére. Ez egy országosan is egyedülálló kezdeményezés. A pálya pénteki átadásán - az alapítvány és a város vezetői mellett - az MLSZ képviselői és diósgyőri labdarúgólegendák is részt vettek.

A sérült fiatalok házi bajnoksággal avatták fel a pályát pénteken.

Jakubinyi László, a Szimbiózis Alapítvány kuratóriumának elnöke elmondta, a pálya kialakítása "egy teljesen új dolog" a lassan 25 éves Szimbiózis Alapítvány életében. Megköszönte a miskolci önkormányzat támogatását, majd kiemelte: azt szeretnék, hogy ez ne egy zárt, hanem nyitott grund legyen, ahol együtt rúghatják a bőrt fogyatékkal élők és egészségesek.

A pálya mellett elhelyeztek egy konténer öltözőt is, az itt álló hétvégi házat pedig adományok és önkéntesek bevonásával tervezik átalakítani.

A futballpálya területét a miskolci önkormányzat kedvezményes áron bocsátotta az alapítvány rendelkezésére. Varga Andrea alpolgármester méltatta az alapítvány tevékenységét, amit úgy írt le, mint ahol a civil kurázsi párosul a szakmaisággal és az együttműködési készséggel.

- Ezt minden esetben támogatni kell. Példaértékű, amit a Szimbiózis itt létrehozott - hangsúlyozta.

Kiemelte annak fontosságát is, hogy a fogyatékossággal élő személyek és a többségi társadalom tagjai találkozzanak egymással, konkrét cselekvésekben nyilvánuljon meg az érzékenyítés.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!