Ugrás a tartalomra

MINAP-INDÍTÓ (2023.05.19.): IDŐJÁRÁS, LEVEGŐMINŐSÉG, ÚTINFORM, HOROSZKÓP

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. május 19. péntek 07:35
Májusi eső aranyat ér, de jóból is megárt a sok. A világ zöldbe borult, de a monília is elszabadult. Viszlát cseresznye, talán jövőre.
Fotó: Horváth Csongor

Időjárás

Májusi idő, de néhol zápor kialakulhat
Pénteken az ország nagy részén már több órára kisüt a nap, nyugaton, északnyugaton lehetnek még tartósabban felhős tájak. Átmenetileg kisebb eső, zápor, esetleg zivatar csak elszórtan alakulhat ki. Csak helyenként élénkülhet meg az északi-északkeleti szél. Hajnalban lehetnek párás, ködös körzetek. Reggel általában 5 és 12, délután 18 és 27 fok között alakulhat a hőmérséklet, keleten mérhetjük a magasabb, nyugaton az alacsonyabb maximumokat. (idokep.hu)

Orvosmeteorológia

Pénteken időjárási front nem lesz felettünk, de a melegedés hatására a fokozottan érzékenyek körében melegfronti tünetek előfordulhatnak.
Emiatt migrén, dekoncentráltság, tompaság, fáradékonyság is jelentkezhet, valamint felerősödhetnek a gyulladásos tünetek.
Nehéz nap vár a keringési rendszer betegségeivel élők számára, így ők napközben lehetőleg kerüljék a nehéz fizikai megterhelést.
A naposabb tájakon élők hangulata, közérzete javul, kellemes lesz a hő- és komfortérzet.
10 és 16 óra között a naposabb tájakon az UV-sugárzás eléri az erős fokozatot, ezért ajánlott gondoskodni a szabadban bőrünk megfelelő védelméről. Figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Közlekedésmeteorológia

Pénteken már sokfelé száraz utakra számíthatnak a közlekedők, de átmenetileg kisebb eső, zápor, esetleg zivatar elszórtan még kialakulhat, így ezek környezetében vizes, csúszós útszakaszokra kell készülni. Záporokban, zivatarokban hirtelen romolhatnak a látási viszonyok.
Helyenként élénk lehet az északi-északkeleti szél, mely kissé ronthatja a járművek menetstabilitását. Hajnalban lehetnek párás, ködös körzetek, így ezeken a tájakon átmenetileg romolhatnak a látási viszonyok.

Levegőminőség

Továbbra is jó a levegő minősége Miskolc területén – írja a pmmonitoring.hu.

Útinform

A Miskolci Városgazda információi szerint erre kell készülnie a közlekedőknek a város útjain:

Útlezárás:
A Meggyesalja utcára a Reményi Ede utca – Rácz György utca között, kizárólag a lakó és az oda irányúló célforgalom behajtása engedélyezett. A város nyugati irányából érkezők az északi tehermentesítő út felé kerülhetnek, vagy a Nagyváthy utcánál térhetnek le a Szent István út irányába.
Április 25-től, két héten át félpályás forgalomkorlátozásra kell számítaniuk a belváros irányába közlekedő autósoknak a Szabadságharc utcában. A forgalomkorlátozás - elsősorban a reggeli csúcsidőszakban - torlódást okozhat a belváros irányába, aki teheti, kerülőútként használja az Ifjúság útját.
A jelzőlámpák a Petőfi utca 1-3. szám előtt, a Kálvin J. utca - Erzsébet tér nagy parkolónál illetve a Meggyesalja u. – Rácz Gy. utca kereszteződésében sárgán villognak.

Félpályás terelésre lehet számítani:
Balaton u. 27
Baráthegyalja u. 110; 148
Benedekalja u. 1-3 
Bertalan u. 11
Budai N. A. u. 1
Csehov u. 2
Cserép u. 14
Dráva u. 16
Erzsébet Királyné u. 54
Franklin u. - Alkotmány u. kereszteződés
Igazság u. 2
Gózon L.- Muhi u. kereszteződés
Kabar u. 5
Kabók L. u. 20
Kárpáti u 31.
Kázmér u. eleje
Kis-Hunyad u. 52
Koppány u. 2
Kondor B. u. 3-5
Latorca 10
Lányi E. u 6
Lányi – Kacsóh sarok
Lilla u. 3
Malom u. – Szirmai u.  kereszteződés
Maros u. 34
Mikes Kelemen u. 4
Móricz Zs. u. 34
Nyár u. 18.
Negyvennyolcas u. 3-5.
Puskin - Gózon u. kereszteződés
Pillangó u. 12.
Róna u. 1-3 
Selyemrét u. 2
Szarkahegy u. 5
Szövő u. – Csillag u. kereszteződés
Tábortűz u. 5
Tóth Pál u. 5
Vadas J. u. 17
Vasöntő u. 5
Zsigmondy -Vágóhíd u. kereszteződés

Horoszkóp

Kos
Régóta tervezgetsz valamit, amit egyelőre azonban még szeretnél titokban tartani. Valaki azonban így is átlát a szitán, és egyenesen neked szegezheti a kérdést. Ha eléggé megbízol benne, beavathatod a terveidbe.

Bika
Te is érzed, hogy valami nem úgy működik, mint ahogyan azt eltervezted, de egyelőre még nem állsz készen arra, hogy ez beismerd, akár magadnak is. Hagyj időt magadnak, de ne feledd, hogy minél gyorsabban lépsz, annál hamarabb jön a változás.

Ikrek
Sokáig halogatsz valamit, amikor azonban eljön a cselekvés ideje, nem kétséges, hogy mit fogsz lépni, és hogy kinek az oldalára állsz. Régen eldöntötted, mit teszel, csak egy kis biztatás kellett a cselekvéshez.

Rák
Itt az ideje egy új, friss kezdetnek, amivel minden korábbi nehézséget magad mögött hagyhatsz, és ahelyett, hogy a régit foltozgatnád, lehetőséget kapsz egy egészen új megalkotására. Használd ki az alkalmat.

Oroszlán
Nehéz hét van mögötted, és fáradtnak is érezheted magadat, de szerencsére a mai napon minden adott ahhoz, hogy pihenj és feltöltődj egy kicsit. Fújd ki magadat, mert hamarosan újabb kihívások várnak.

Szűz
Sokkal komolyabb dolgokkal kell szembenézned, mint ahogyan azt hitted volna, és lehet, hogy nem is lesz olyan egyszerű pontot tenni néhány ügy végére. Most azonban nem ismersz lehetetlent, és nem adod fel a küzdelmet.

Mérleg
Tudod, hogy nem vagy tökéletes, de ha tisztában vagy a saját hibáiddal, az már fél sikernek tekinthető. Próbáld meg, hogy ne csak felismerd őket, hanem igyekezz javítani is rajtuk.

Skorpió
Nagy a kísértés, hogy titokban valaki dolgai után járj, de most az jelentheti a boldogsághoz vezető egyetlen tiszta utat, ha megbízol a másikban, és egyszerűen elhiszed neki, hogy elég annyit tudnod, amennyit ő közöl veled.

Nyilas
Mindenki siet valahová, és te sem akarsz lemaradni, de ne feledd, hogy az, ami másoknak jól beválik, még nem biztos, hogy a te elképzeléseidnek is megfelel. Járd a magad útját inkább.

Bak
Mindennek van határa, és úgy érzed, te már elérted a sajátjaidat, de valaki még mindig tovább feszítené a húrt. Ha úgy érzed, eddig rugalmas voltál, mostanra viszont kényelmetlenné vált számodra a helyzet, ne félj nemet mondani.

Vízöntő
Örülsz a barátaid sikereinek, de ezek egyúttal kicsit bizonytalanná is tesznek: talán te nem azon az úton jársz, melyeken ők. Pedig te is sikeres vagy a magad területén, és erre minden okod megvan büszkének lenni.

Halak
Legyél ma óvatos az idegenekkel, és bár mindig érdemes nyitottnak maradnod az új ismeretségekre és barátságokra, ne ugorj rögtön fejest a dolgokba, és mindig legyen biztonsági köteled, ami visszaránthat. (bien.hu)

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!