Ugrás a tartalomra

Miskolc ad otthont a Kézilabda Diákolimpia IV. korcsoportos országos döntőjének

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. május 28. kedd 09:56
A kazincbarcikai Tompa Mihály és az ózdi Újváros Téri Általános Iskola versenyzőinek szurkolhatunk.
A kazincbarcikai Tompa Mihály általános iskola csapata

Az idei tanév Kézilabda Diákolimpia IV. korcsoportos országos döntőjének május 31. – június 02. között Miskolc ad otthont. A legjobb 8-8 csapat vetélkedésében vármegyénket a lányoknál a kazincbarcikai Irinyi János Református Oktatási Központ Tompa Mihály Általános Iskolája, míg a fiúknál az ózdi Újváros Téri Általános Iskola képviseli. Az országos döntőt a Magyar Diáksport Szövetség megbízásából a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Diáksport és Szabadidő Egyesület négy miskolci helyszínen rendezi meg - tudatta szerkesztőségünkkel közleményben Szűcs István.  

- Iskolánk leány csapata öt évvel ezelőtt kezdett el ismerkedni a kézilabda alapjaival. A csapat tagjai a kazincbarcikai Szalézi Diáksport Egyesület csapatában, évről-évre fejlődtek és ügyesedtek.  Kitartó munkájuk eredménye, hogy idén már másodszor mondhatják magukat megyei bajnoknak. Borsod- Abaúj- Zemplén Vármegye bajnoka, mint a rendező megye bajnoka automatikusan az országos döntőbe kvalifikálta magát. Bízunk benne, hogy élni tudunk a lehetőséggel és megmutathatjuk csapatunk erősségeit is küzdeni tudását! Izgatottan várjuk, hogy az ország legjobb csapataival játszhassunk, mindent megteszünk, hogy méltó módon képviseljük iskolánkat és megyénket - osztotta meg gondolatait Kiss Beáta, a kazincbarcikai Irinyi János Református Oktatási Központ Tompa Mihály Általános Iskolája csapatának edzője. 

A csapat tagjai: Almási Zsófia, Asszony Panna Zóra, Balla Bettina, Búzás Réka, Czövek Zoé, Fóris Gréta, Kosnyider Kata, Márton Hanga, Oberst Hanna, Polónyi Ada, Rétfalusi Tímea, Stépán Noémi, Szimándli Dóra, Szimándli Petra.

Az ózdi Újváros Téri Általános Iskola csapata

- A csapat nagy részének és nekem is, ebben az intézményben ez az utolsó tanévünk. Diákolimpián most úgy tudunk búcsúzni az iskolától, hogy vármegyei bajnokként országos döntőben képviselhetjük Ózd városát és Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyét. Szép keretet ad ez a nyolc év munkájának - mondta Zákányi Zoltán, az ózdi Újváros Téri Általános Iskola csapatának edzője. - Köszönöm ezt a csapatnak, és a kollégáknak, akik az elmúlt két évben dolgoztak a gyerekekkel! Ivády Csabának, aki a tavaly volt a csapat vezetője és legfőképp Lovas Szilárdnak, aki az idén készíti fel a gyerekeket és ott volt velem a diákolimpiai fordulókban és irányította a csapatot! Számunkra az országos döntőben való részvétel jutalomjáték. Szeretném, ha a fiúk felszabadultan játszanának, miközben kiélvezik minden percét annak, hogy eljutottak az ország legjobb nyolc iskolai csapata közé - hangsúlyozta. 

A csapat tagjai: Fodor Bence, Vild Botond (kapusok), Molnár Milán, Konyha Balázs, Török Botond, Hancsovszki Dávid, Simon Hunor, Markó Bálint, Sztraka Marcell, Szerémi Lívió, Juhász Botond, Tiszai Nándor.

A döntő védnökei: Pintér Sándor belügyminiszter, Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter, Maruzsa Zoltán a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára, Schmidt Ádám a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkára, Hankó Balázs innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkár, Ilyés Ferenc a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke, Bánné dr. Gál Boglárka a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Közgyűlés elnöke, Veres Pál Miskolc polgármestere.

A részletes program:
2024. május 31. (péntek) 12:00 – 17:30: fiú csoportmérkőzések: Herman Ottó Gimnázium, Miskolci Egyetem Körcsarnoka; leány csoportmérkőzések: Rendvédelmi Technikum tornacsarnoka, Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon.
A megnyitó ünnepség 18.30 órakor kezdődik a Rendvédelmi Technikum alakuló terén.
2024. június 01. (szombat) 9:00 – 19:00: fiú csoportmérkőzések, keresztjátékok és elődöntők: Herman Ottó Gimnázium; leány csoportmérkőzések, keresztjátékok és elődöntők: Rendvédelmi Technikum tornacsarnoka
2024. június 02. (vasárnap) 8:00-13:00: fiú és leány mérkőzések az 1-4. helyért: Herman Ottó Gimnázium; fiú és leány mérkőzések az 5-8. helyért: Rendvédelmi Technikum tornacsarnoka.
13:30: Eredményhirdetés, Herman Ottó Gimnázium.
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!