Ugrás a tartalomra

Miskolc "ismét bizonyított" - tömegek a város új fesztiválján

Kujan István
Utoljára módosítva
2023. szeptember 22. péntek 21:40
Egy gombostűt sem lehetne leejteni, annyian vannak a Miskolci Piknik első napján. Erős kezdés egy új fesztiváltól!
Fotók: Horváth Csongor

Mint egy falat kenyér, úgy kellett egy ilyen fesztivál - ez az érzése az embernek, ahogy sétál a tömegben péntek kora este a Miskolci Pikniken. Van koncepció a nagykoncertek elosztásában és a helyi értékek felmutatásában - merthogy erre is figyeltek, bizonyítja ezt az Erzsébet tér zenéje, ahol Miskolchoz köthető DJ-k hangolják a látogatókat a nagyobb színpadok fellépőire.

Világjárvány, infláció, háború a szomszédban - ezek most a háttérbe szorulnak pár napra, hiszen kell az embernek, hogy lazítson, ismeretlenek között fedezze fel újra az élet szépségeit. Erre pont megfelel egy ilyen monstre esemény.

A város polgármestere is hangsúlyozta a megnyitó beszédében, hogy jó látni együtt ennyi embert. Veres Pál a Szent István téren köszöntötte a Miskolci Piknik közönségét.

- Szavakkal leírhatatlan, mennyien vannak! - nézett körbe a városvezető. - A mai este egy történelmi pillanat: egy új tradíció születik, a Miskolci Piknik, amit ízekre hangoltak. Finom ételek, jó italok, fantasztikus zene, nem kell ennél több. Miskolc ismét bebizonyította, hogy mire képes - fogalmazott Veres Pál, "hajrá, Miskolc!" felkiáltással zárva beszédét.

A háromnapos esemény látványos felvonulással vette kezdetét péntek délután. A fesztivál a közösségeket, a gasztronómiát és természetesen a koncerteket helyezi a középpontba. A hétvége során több mint félszáz fellépő teszi tiszteletét Miskolcon.

Az első napos bemelegítés után a szombat és a vasárnap is igen erősnek ígérkezik. Itt lesz Majka és a Bagossy Brothers és DJ Topic. Mellettük számos előadó várja a fesztiválozni vágyókat három napon keresztül Miskolc főutcáján.

Látványfőzést tart Rácz Jenő Michelin-csillagos séf is, aki helyi alapanyagokból varázsol majd a Szent-István téri nagyszínpadon. Az első Miskolci Piknik azonban nem csak a fantasztikus ízek és pörgős zenék elkötelezettje: a program a helyi közösség és identitás megerősítésének is letéteményese.

A részletes programot ITT, a fesztiváltérképet pedig ITT találja.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!