Ugrás a tartalomra

Önkéntes kölyöknevelőket keres a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. április 01. hétfő 15:24
A jelentkezéseket folyamatosan és az egész ország területéről várják.
Fotók: Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola

A vakvezető kutyák képzésében döntő fontosságú, hogy a kutyaiskola tenyésztői programjában született almok elkötelezett kölyöknevelőkhöz kerüljenek – olvasható a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.
Az iskola tenyészprogramjában idén 30 kölyök születésére számítanak, és átlagosan 40-50 látássérült ember várakozik vakvezető kutyára. 

Mint írják, az iskola szakmai programja szerint a kölykök nyolchetes korukig anyjuk mellett nevelkednek, azt követően pedig az önkéntes kölyöknevelők otthonában élnek. A családban szeretetet kapnak és adnak, emellett megtanulnak alkalmazkodni és megismerkednek az ember alkotta környezettel, járművekkel közlekednek, elsajátítják az alapengedelmességet. Ez a fontos ismeretanyag alapozza meg a vakvezető kutyák képzését, amit az alapítvány szakemberei végeznek, miután a tanulók kirepülnek az önkéntesek által biztosított családi fészekből.


A közlemény szerint az alapítvány minden önkéntes kölyöknevelőt felkészít a feladatra, havonta tartanak kölyöktalálkozót, foglalkoznak a felmerülő kérdésekkel, segítenek túljutni az esetleges megakadásokon. 

Nem szükséges tapasztalt kutyásnak lenni ahhoz, hogy valakiből önkéntes kölyöknevelő váljon, sokkal inkább múlik az új ismeretek befogadásának igényén, és azon, hogy a leendő önkéntes elfogadja a kiképzők tanácsait, kéréseit. Lényeges az is, hogy a jelentkező életében helye legyen a kutyának, vigye magával a munkahelyére, iskolába, szabadidejében is sok időt töltsön vele. 

A program már a nyugdíjasok körében is népszerű, hiszen nekik valóban sok idejük van. 

A programról és a jelentkezésről bővebb információ ITT olvasható.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!