Ugrás a tartalomra

Szellemi táplálék

Gallai Judit
Utoljára módosítva
2023. december 23. szombat 08:19
Gallai Judit ünnepi gondolatai.

Napjaink rohanó életében egyre nagyobb szükségünk van arra, hogy nem csak testileg, de szellemileg is tápláljuk testünket. Ez pedig különösen igaz az év végi hajrában. Az egyensúlyra való törekvés érinti a munka és a magánélet közötti kapcsolatot. Másrészről ugyanennyire fontos, hogy megteremtsük az összhangot a testen túl a lélekkel is. Törekedjünk az egészséges énkép kialakítására, hiszen így élhetünk harmóniában önmagunkkal és környezetünkkel kiegyensúlyozottan. Amikor erőt próbáló időkön megyünk keresztül bármilyen okból, legyen az csak az ünnepkör maga, amikor a legtöbben türelmetlenek vagy akár aggódnak a környezetünkben, a mi nyugalmunkon múlik sok minden.

Ahhoz, hogy magabiztosan, sikeresen és boldogan élhessük életünket, meg kell ismernünk önmagunkat, a képességeinket, akár a határainkat is. Tudatában kell lennünk, hogy az előttünk álló úton lehetőségek egész tárháza rejlik. Csak rajtunk áll, hogy az esetleges akadályokat hogyan kezeljük, és mit viszünk magunkkal a leküzdésük után. A változás nemcsak magabiztosabbá, de boldogabbá és ezáltal sikeresebbé is tesz bennünket – ez a pozitív kisugárzás a környezetünkben is változást idéz majd elő.

Belső énünk felfedezése, fejlesztése, esetleges problémák feldolgozása és helyreállítása egy hosszú folyamat, melyhez sokszor külső segítségre van szükség. Ez minden esetben egyedi, hiszen figyelembe veszi a sajátos személyiségjegyeket, múltbéli eseményeket, tapasztalásokat, és így fektet hangsúlyt a fejlődésre, amellyel a harmonikus állapot kialakítható és elérhető. A siker kulcsa, hogy nyitottak legyünk a változásra, összpontosítsunk rejtett belső erőforrásainkra, igyekezzünk szükségleteinket, motivációnkat pontosan megfogalmazni úgy, hogy közben kétségeinket hátrahagyjuk, és a célra fókuszálva aktiváljuk energiatartalékainkat a teljes siker érdekében.

Az elmúlt napokban, ahogyan közeleg az esztendő vége, egyre többször futnak át az elmúlt év eseményei a gondolataimon. Nem tartottam számvetést, azt én magam inkább a születésnapom táján teszem meg mindig, miközben hiszem, nem feltétlen egy időponthoz köthető, hogy ezt megtegyük. Az új naptári év közeledtével a következő időszak tervezése kapcsán merült fel bennem, majd bőven időt hagyva rá felidéztem, mennyi minden történt. Az elmúlt tizenkét hónap mind az ötvenkét hete tartogatott számomra jót – és kevésbé jót, édeset és keserűt, vidámat, ahogyan szomorút is, rengeteg derűt, mellette kicsi borút is. Jóleső érzés végigpörgetni, mint egy film megannyi kockáját, hiszen ezek az önfeledt pillanatok, megható egymásra találások, rövidke epizódok tettek hozzá az életemhez, a személyiségemhez. A sikeres év számomra azt jelenti, hogy nemcsak a jót, a kellemest veszem észre, hanem a nehéz pillanatokban, az embert próbáló feladatokban is meglátom a fejlődés lehetőségét. Figyelek, tanulok, szeretek, elengedek. Ezek az események tesznek engem azzá, aki vagyok, fekszem le nyugodt szívvel esténként, és vágok bele minden új napba teljes nyitottsággal. Kívánom mindannyiunknak, hogy az év utolsó napjai, az ünnep, teljen békében, az új esztendő pedig legyen élményekben gazdag!

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!