Ugrás a tartalomra

Támogassuk a környezetbarát fatüzelést!

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. október 21. hétfő 11:52
Minden évben a fűzési szezon elején, októberben rendezik meg a Környezetbarát Fatüzelés Hetét, amelyhez évek óta Miskolc is csatlakozik. A fenntartható erdőgazdálkodásból származó, korszerű tüzelőberendezésben, helyesen elégetett tűzifa klíma- és környezetbarát fűtési módnak tekinthető.
fotó: HungAIRy Ökomenedszer Iroda

Miskolcon az őszi-téli időszakban elsődleges légszennyező forrás és szállópor kibocsátó a lakossági szilárd tüzelés. A levegőminőség javítása érdekében az egyik legfontosabb feladat, hogy csökkenjen a szilárd tüzelésből származó légszennyezőanyag kibocsátás. Ennek érdekében fűtsünk száraz tűzifával és azt hatékonyan, minél kevesebb füst termelésével égessük el! A helyes fatüzelési mód elsajátítása nem nagy ördöngősség, csak változtatni kell kicsit a berögzült szokásainkon - ajánlják a Life IP HungAIRy projekt munkatársai. 

Ehhez a változtatáshoz nyújt segítséget az Önkormányzat HungAIRy Ökomenedzser Irodája által készített brosúra.

A kiadvány online ITT tekinthető meg vagy az Ökomenedzser Irodában személyesen is átvehető.

Amennyiben a témával kapcsolatban egyéb információra van szüksége valakinek, forduljon bizalommal az Ökomenedzser Irodához! Elektronikus elérhetőségük: hungairy@miskolc.hu. 

További ismeretek szerezhetők a témáról a Herman Ottó Intézet dokumentumaiból is. 

A környező települések légszennyezése jelentősen befolyásolhatja Miskolc levegőminőségét. A jó gyakorlat elterjesztése érdekében a kifejezetten fatüzelést használó település, Bükkszentkereszt részére 300 darab „Környezetbarát fatüzelés” kiadványt és „Hogyan fűtsünk helyesen?” brosúrát adnak át a HungAIRy Ökomenedzser Irodájának munkatársai a jeles naphoz kapcsolódóan. 

A cikket a miskolci Ökomenedzser Iroda munkatársai írták, mely a LIFE IP HUNGAIRY (LIFE17 IPE/HU/000017) projekt keretében az Európai Unió LIFE programjának támogatásával valósult meg.
A témában keresse bátran Miskolc MJV Polgármesteri Hivatal Ökomenedzser Irodájának munkatársait a hungairy@miskolc.hu e-mail címen.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!