Ugrás a tartalomra

Vladislav Klimovich a DVTK új játékosa

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. július 17. hétfő 19:28
Huszonhét éves, 32-szeres belarusz válogatott középpályást igazolt a DVTK. Vladislav Klimovich az elmúlt két hetet a DVTK-val dolgozta végig a nyári ausztriai edzőtáborban, és meg is győzte a szakmai stábot arról, hogy a leigazolásával erősödni fog a diósgyőri középpálya.
Fotó: dvtk.eu

"Csak vasárnap este érkeztem meg Diósgyőrbe, így nem láttam sokat még a városból, de az edzőpályák és a stadion nagyon lenyűgöző, minden várakozásomat felülmúlta" - nyilatkozta Vladislav Klimovich. "Látszik, hogy minden tekintetben egy nagy klubhoz érkeztem. Annyit megígérhetek, hogy minden mérkőzésen küzdeni és harcolni fogok azért, hogy a csapat győztesen hagyja el a pályát. Volt időm megismerni a szakmai munkát Ausztriában, remélem, hogy szép eredményeket érünk el együtt, és minél előkelőbb helyen fogunk végezni a tabellán" - tette hozzá.

Vladislav Klimovich a BATE Borisov utánpótlásában nevelkedett, és a klub színeiben szerepelt az Ifjúsági BL-ben, majd két mérkőzés erejéig az első csapatban is pályára lépett már 18 éves korában. A következő éveket kölcsönben töltötte a másodosztályban, majd Lettországban, végül a belarusz élvonalban, Grodnóban. 2018-ban Torpedo-BelAZ csapatába igazolt, 2020-ban a Dinamo Minsk játékosa lett, majd 2022 tavaszán félévig Gyirmóton szerepelt. Az előző idényben Cipruson játszott.

A belarusz válogatottban 2017-től 32 mérkőzésen szerepelt, mind a négy idei Eb-selejtezőn pályára lépett Svájc, Románia, Izrael és Koszovó ellen. A játékos hétfőn megfelelt minden ilyenkor szokásos orvosi vizsgálaton, aláírta a szerződését, ami akkor lép életbe, ha minden szükséges papír rendelkezésre áll, és már csatlakozott is új csapattársaihoz Diósgyőrben - írja a dvtk.eu

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!