Ugrás a tartalomra

Éjszaka Orbán kicsit leváltotta Varga Mihályt

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. december 06. szerda 08:54
A kedd éjszaka megjelent Magyar Közlönyből kiderül: módosult a kormány tagjainak feladat- és hatásköréről szóló kormányrendelet és a kormány ügyrendjéről szóló kormányhatározat.

Módosult a kormány tagjainak feladat- és hatásköréről szóló kormányrendelet és a kormány ügyrendjéről szóló kormányhatározat a kedd éjszaka megjelent Magyar Közlöny alapján. Az unalmas címek izgalmas változásokat és szerepcseréket rejtenek: az eddig öt, kormányon belül működő kabinetből négy marad meg - szúrta ki a 24.hu.

Korábban volt növekedési és versenyképességi kabinet is, de ez megszűnik és beleolvad a gazdasági kabinetbe. A változások ráadásul nem állnak meg itt: a gazdasági kabinetet Varga Mihály pénzügyminiszer helyett Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter fogja vezetni, Varga Mihály már tagja sem lesz a kabinetnek. 

A kabinet tagja lesz ugyanakkor Orbán Balázs politikai igazgató, Szijjártó Péter külügyminiszter, Nagy István agrárminiszter, Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter és Csák János kulturális miniszter.

Varga a fegyelmezett költségvetési politikáért fog felelni a költségvetés munkacsoport élén, amelynek tagja lesz Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter és Orbán Balázs is. 

Erről már a Pénzügyminisztérium adott ki éjfél előtt nem sokkal egy közleményt. A munkacsoport feladata a költségvetés egyensúlyának szigorú védelme lesz, amelynek keretében vizsgálja a Kabinetek döntéseit és költségvetési vétóval is élhet azokkal szemben.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!