Ugrás a tartalomra

Felvételit tartottak az előkészítő balett stúdióba

Balogh Csilla / Miskolc Televízió
Utoljára módosítva
2024. június 15. szombat 20:27
Szombaton Miskolcon is keresték a jövő táncosait. A tizennégy felvételiző a Grand Dance Tánc és Mozgásstúdióban mutathatta meg rátermettségét.
Fotó: Mocsári László

A Magyar Táncművészeti Egyetem miskolci tehetségcentruma alsó tagozatos iskolásoknak hirdette meg a felvételit – nyilatkozta a Miskolc Televíziónak Szitt Melinda, az egyetem mesteroktatója. Mint kifejtette, az a céljuk, felkutassák és gondozzák azokat a tehetséges gyerekeket, akik később gazdagíthatják a magyar táncművészetet a klasszikus balett, a néptánc, a modern tánc vagy a színházi tánc területén belül.

Szitt Melinda rámutatott, hogy a felvételi azért szükséges, mert így már előzetesen kiszűrhetők olyan adottságbeli problémák, amelyek megakadályozzák a magasabb fokú klasszikus balett tanulmányokat, illetve a professzionális pályát.

A jelentkezők a felvételin először játékos koordinációs gyakorlatokat hajtottak végre, majd a felvételiztetők a gyerekek született adottságait vizsgálták meg, mint például a testarányokat vagy a hajlékonyságot.

Akiket felvettek, azok elkezdhetik tanulmányaikat az egyetem által meghatározott tananyag alapján Szitt Melinda szakmai felügyeletével. A gyerekek félévente egy bemutató balettóra keretében vizsgát tesznek, majd amikor negyedikesek lesznek, a kihelyezett tehetségcentrumban jelentkezhetnek az egyetem Táncművészképző Intézet és a Koreográfus- és Táncpedagógus-képző Intézetébe. Ennek előnyéről Szitt Melinda azt mondta, hogy a saját, megszokott közegben történő balettóra keretében megtartott felvételi vizsga nem stresszeli feleslegesen a gyerekeket.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!