Ugrás a tartalomra

Húsz évet letagadhatna Erzsike néni, akit 90. születésnapján köszöntöttek

Detzky Anna
Utoljára módosítva
2024. június 06. csütörtök 18:38
Miskolc önkormányzata nevében Révész Péter önkormányzati képviselő nyújtott át egy csokor virágot az ünnepeltnek.
Szomorné Takács Tünde, Gulyás Gyuláné ünnepelt és Révész Péter / Fotók: Osztie Tibor

Kilencvenedik születésnapja alkalmából köszöntötte Gulyás Gyuláné Erzsike nénit Miskolc önkormányzata nevében Révész Péter önkormányzati képviselő egy nagy csokor virággal, június 8-án, csütörtök délután éppen születése napján. Az ünnepeltet a Vörösmarty városrészben található otthonában kereste fel a képviselő, ahol legidősebb lányával Gulyás Györgyivel él. Erzsike néni, aki akár húsz évet is letagadhatna, örömmel és köszönettel fogadta a köszöntést.

„A családomban mindenki hosszú életű volt. Kilencven éven felül voltak az unokatestvéreim és édesanyám, édesapám is, amikor elhunytak. Egyébként pedig kis koromtól kezdve vallásosan neveltek, mert édesapám a budapesti görögkatolikus templomban volt sekrestyés. Talán ennek is köszönhetem a hosszú életemet” – válaszolta kérdésünkre Gulyás Gyuláné, aki megosztotta azt is, hogy az ikertestvérének a születésnapja is ma lenne, aki születésükkor meghalt. 

A születésnapi köszöntés pillanata

„Amikor férjhez mentem, akkor költöztem Miskolcra. 52 évet éltem az emberpajtással jó házasságban. Komolyan dolgoztunk: először a MÁV-nál, aztán a Volánnál voltam pénztáros, majd 36 évig dolgoztam csoportvezetőként a lottózóban. Három gyerekem van és mindegyiknek komoly állása lett. Egyikük pedagógus, a másikuk a minisztériumban helyezkedett el, a harmadik pedig bíró. Négy unokám és egy dédunokám is van. Régebben, amíg jobban láttam, szerettem kézimunkázni” – fejtette ki. 

A Miskolc önkormányzata által küldött emléknapot és édességet Szomorné Takács Tünde a Polgármesteri Hivatal Lakosságszolgálati Osztály, Szociális és Köznevelési Osztályának csoportvezetője nyújtotta át a születésnaposnak. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!