Ugrás a tartalomra

Közülük szeretne az ellenzék köztársasági elnököt

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. február 09. szerda 10:14
Iványi Gábor mellett Róna Péter és Elek István neve is felmerült ellenzéki államfőjelöltként – tudta meg több forrásból az atv.hu.
Fotó: atv.hu

Több ellenzéki párttól értesült úgy az atv.hu, hogy Iványi Gábor lelkész mellett Róna Péter közgazdász és Elek István közíró neve is felmerült az ellenzék államfőjelöltjeként. 

A portál azt írja, úgy tudják, Róna Pétert a Jobbik jelölte, de az egykor az LMP-vel szoros kapcsolatban álló, nyolcvan éves közgazdász jelölése ellen a Párbeszéd tiltakozott. A hatvanhét éves Elek Istvánt pedig több ellenzéki párt nem támogatta. Ugyanakkor Iványi Gábor jelölését a Jobbikon kívül valamennyi ellenzéki párt támogatná. Az ellenzéki pártok köreiből megerősítették az atv.hu-nak Márki-Zay Péter tegnapi Egyenes beszédben elhangzott állítását, amely szerint összesen öt ellenzéki államfőjelölt neve merült fel. 

Az atv.hu korábban arról írt, hogy a Jobbik ellenállásának megtörése után Márki-Zay Péter Iványi Gábort kérheti fel államfőjelöltnek. Jakab Péter pedig arról beszélt a Spirit FM-ben hétfőn, hogy az ellenzéknek három államfőjelöltje van

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!