Ugrás a tartalomra

MINAP-INDÍTÓ (2023.02.12.) - IDŐJÁRÁS, LEVEGŐMINŐSÉG, ÚTINFORM, HOROSZKÓP

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. február 12. vasárnap 07:58
Érkezett egy meleghullám, fejfájást és helyenként ónos esőt okozhat. A nagykabátot és az esernyőt ne hagyjuk otthon. Részletek a MiNap-indítóban!
Fotók: Mocsári László és Horváth Csongor

Időjárás

Vasárnap felhősebb és naposabb tájak és időszakok válthatják egymást. Kezdetben több tájegységünkön előfordulhat elszórtan egy-egy zápor, északon, északkeleten és keleten helyenként havas eső, ónos eső is, majd napközben már csak néhol számíthatunk átmenetileg egy-egy kisebb záporra. Az ország nagy részén élénk, a Dunántúl több tájegységén erős lesz az északias szél. Hajnalra helyenként pára, köd képződhet. Reggel -3 és +5, kora délután 5 és 11 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Hétfőn naposabb és felhősebb tájakkal is találkozhatunk. Említésre méltó csapadék sehol sem várható. Reggelre többfelé képződhet pára, köd, mely délelőtt néhol tartósabban is megmaradhat. Általában gyenge, mérsékelt marad a légmozgás, egy-egy élénk széllökés csak néhol fordulhat elő. Reggel mindenhol fagyni fog, napközben pedig 4-10 fokra van kilátás.

Orvosmeteorológia

Vasárnap gyenge hidegfronti hatás várható, emiatt az érzékenyek körében fejfájás, görcsös panaszok jelentkezhetnek, de vérnyomás-problémák is előfordulhatnak. A szelesebb tájakon élők körében fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, ingerlékenység, nyugtalanság is jelentkezhet. A szelesebb tájakon alacsony lesz a hő- és komfortérzetünk, viszont a napos időszakok jó hatással lesznek a hangulatunkra, közérzetünkre.

Nagy lesz a megfázásveszély, ezért öltözzünk melegen, rétegesen, figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Közlekedésmeteorológia

Vasárnap kezdetben több tájegységünkön előfordulhat elszórtan egy-egy zápor, északon, északkeleten és keleten helyenként havas eső, ónos eső is, majd napközben már csak néhol számíthatunk átmenetileg egy-egy kisebb záporra. Így az érintett országrészekben fel kell készülni vizes, csúszós, hajnalban, reggel helyenként síkos, jeges útszakaszokra is. Az ország nagy részén élénk, a Dunántúl több tájegységén erős lesz az északias szél, mely csökkentheti a járművek menetstabilitását.w Hajnalra helyenként pára, köd képződhet, így ezeken a tájakon átmenetileg jelentősebb mértékben romolhatnak a látási viszonyok. (idokep.hu)

Levegőminőség

Városunk levegője tovább romlott tegnap óta. Már nem csupán erősen, de extrém módon szennyezett Miskolc jelentős részén a levegő. Szinte nincs kivétel, még a város külső részeiben sem. A Városháztértől az Újgyőri piacon át a Lórántffy utcáig végig extrém a szennyezettség. De az Avason, Hejőcsabán, Görömbölyön és Martinkertvárosban élők sem jártak jobban. Aki teheti ne tartózkodjon ma sokat a szabadlevegőn. Óvatosan a szellőztetéssel is, csak a legszükségesebb ideig tartsuk nyitva az ablakot. Részletek a pmmonitoring.hu oldalon találhatók. 

Útinform

A Városgazda közlekedési információi jönnek:
Útlezárás:
Lezárták az átmenő forgalom elől a Dayka-átkötéshez kapcsolódó beruházás bontási és építési munkái miatt a Meggyesalja utcát a Reményi Ede utca és a Rácz György utca közötti útszakaszt, a Petőfi utcán a két irányú közlekedés biztosított.
A Meggyesalja utcára a Reményi Ede utca – Rácz György utca között, kizárólag a lakó és az oda irányúló célforgalom behajtása engedélyezett.
A lezárás 2023.02.06-tól lépett életbe, a korlátozás ideje alatt a környéken torlódásokra kell számítani. A város nyugati irányából érkezők az északi tehermentesítő út felé kerülhetnek, vagy a Nagyváthy utcánál térhetnek le a Szent István út irányába.

A jelzőlámpák a Petőfi utca 1-3. szám előtt, a Kálvin J. utca - Erzsébet tér nagy parkolónál illetve a Meggyesalja u. – Rácz Gy. utca kereszteződésében sárgán villognak.
Az Andrássy Gyula u. – Újgyőri Piac illetve Andrássy Gyula u. – Harmadik u. kereszteződésében nem működnek a fényjelző berendezések.

Félpályás terelésre lehet számítani: 
Acél u. – Kavics u. kereszteződés
Árpád u. 10.
Baráthegyalja u. 142.
Bellervölgy u. 12.
Benedek E. u.1.
Csehov u. 2-4.
Csokonai u. 48.
Igazság u. 14.
Iglói u. (kempingtől lefelé)
Katowice u. 25., 29.
Középszer u. 50.
Mikes Kelemen u. 4.
Nyár u. 18.
Negyvennyolcas u. 3-5.
Pillangó u. 12.
Rácz György u. 6.
Rigó u. 4.
Selyemrét u. 2.
Tass u. 19.
Tokaji F. u. – körforgalomnál
Tokaji F. 2.
Tóth P. u. 26.
Tópart u. 18.
Üteg u. - Baross u. kereszteződés
Vasöntő u. 5.
Vécsey u. 14.
Zsolcai kapu 14.

Horoszkóp

Kos
Szeretnél megosztani valamit valakivel, aki fontos a számodra, de nem biztos, hogy úgy fog reagálni, mint ahogyan azt vártad. Lehet, hogy csak rossz napja van, adj neki egy kis időt, hogy feldolgozza a hallottakat.

Bika
Egy apróságon is sok minden múlhat, és egy kis félreértés is nagy vitákat szülhet. Ne hagyd, hogy ezek a dolgok elharapódzanak, inkább már az elején tisztázd a dolgokat egy őszinte beszélgetéssel.

Ikrek
Nem könnyű pillanatokat élsz most át, de szerencsére mindig vannak melletted olyanok, akikre számíthatsz, akikre támaszkodhatsz. Ne feledkezz meg erről, amikor nekik kell majd segítség.

Rák
Készen állsz arra, hogy meglépj egy fontos lépést, ami akár az elköteleződést is jelentheti. Ha igazán hiszel valamiben, akkor ez nem fog gondot okozni számodra, és örömmel teszed.

Oroszlán
Maximálisan megbízol valakiben, ezért olyasmit is elárulsz neki, amit akár ellened is felhasználhatna. Ha tényleg bízol benne, akkor ne félj ettől, mindenkinek szüksége van valakire, akivel megoszthatja a gondolatait.

Szűz
Csak kérned kell, és meg is kapod, amire szükséged van, de ha nem mondod ki, akkor a környezeted sem fogja eltalálni, hogy erre vágytál. Könnyítsd meg a dolgukat, vezesd rá őket a megoldásra.

Mérleg
Kívülről sok dolog szebbnek tűnik, mint amilyen valójában, de ne feledd, hogy semmit sem adnak ingyen, valójában mindenért dolgozni kell. Csak akkor kérj valamit, ha erre is készen állsz.

Skorpió
Minél előbb szeretnél túlesni valamin, de nem biztos, hogy most az a legszerencsésebb dolog, ha sürgeted az eseményeket. Inkább próbáld a legtöbbet kinyerni ebből a tapasztalatból.

Nyilas
Nem sikerülhet minden első nekifutásra, de ez még nem jelenti azt, hogy le kellene mondanod a dologról. Hagyd kicsit lecsillapodni a kedélyeket, és próbálkozz újra, ha már készen állsz.

Bak
Valaki olyat mond neked, amiről nem gondoltad volna, hogy éppen tőle fogod hallani. A meglepetés mellett azonban az üzenetnek fontosabb tartalma is lesz, amit még a magad javára fordíthatsz.

Vízöntő
Készen kell állnod arra, hogy megvédd, ami a tiéd, de ne reagáld túl az eseményeket! Meg kell őrizned a higgadtságodat ahhoz, hogy ésszerűen reagálj, és mások se pártoljanak el mellőled.

Halak
Mindenki hibázik néha, de ez még nem jelenti azt, hogy ne lenne alkalmas a feladatra. Hagyd, hogy valaki második esélyt kapjon, mert most már tényleg bizonyítani akar, és ez látszani is fog a munkáján, Forrás: bien.hu

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!