Ugrás a tartalomra

MINAP-INDÍTÓ (2023.03.11.) - IDŐJÁRÁS, ÚTINFORM, HOROSZKÓP

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. március 11. szombat 08:06
Szeszélyesre fordult az időjárás felettünk, a pénteki tavasz után ma viharos szél fújja el a meleget.
Fotó: Mocsári László

Időjárás

Szombatra egy markáns hidegfront hoz viharos északnyugati szelet, több fokos lehűlést. A maximumok mindössze 6 és 11 fok között alakulnak. Délnyugaton süthet legtöbbet a nap, máshol még gyakran lesz felhős az ég. Északkeleten kisebb eső, havas eső, a magasabban fekvő tájakon hózáporok is kialakulhatnak.

Vasárnap sokfelé számíthatunk többórás napsütésre, melyet sok helyen zavarhatnak magasszintű felhők. Számottevő csapadék sehol sem várható. Helyenként még élénk lesz, de a legtöbb helyen csillapodik a szél. Hajnalban -6, -1, délután 6-11 fok várható.

Orvosmeteorológia

Szombaton egy erős hidegfront terheli meg szervezetünket. Erős fejfájás, migrén, görcsös panaszok léphetnek fel sokaknál.
Emellett fokozódnak a vérnyomásos problémák, nagyobb eséllyel alakulhatnak ki rosszullétek, keringési zavarok.
Az erős, viharos szél ingerlékenységet, nyugtalanságot, fokozódó fejfájást idézhet elő.
Emellett jelentősen lecsökken a hő- és komfortérzetünk.
Érdemes lesz tehát rétegesen öltözködni, hisz könnyen megfázhatunk.
Figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre! 

Közlekedésmeteorológia

Szombaton elszórtan még előfordulhat eső, zápor, északon néhol hózápor, így lehetnek még vizes, nedves útszakaszok.
A legtöbb helyen azonban száraz idő várható és jól jöhet egy napszemüveg is, főleg a Dunántúlon.
Az északnyugati szél sokfelé viharossá fokozódik, ami jelentősen ronthatja, csökkentheti le a járművek menetstabilitását. (idokep.hu)

Levegőminőség

A szelesre fordult időjárás miatt ma reggel az egész városban jó a levegő minősége. Aki tud, menjen kicsit a szabadba levegőzni, amíg nem esik az eső. Forrás: pmmonitoring.hu


Útinform

A Városgazda közlekedési információi következnek:

Lezárták a Görömbölyt Miskolctapolcával összekötő Bacsinszky András utca Tapolca felé eső szakaszát. A lezárás az utca hosszának körülbelül harmadát érinti és március 20-ig tart. Aki az érintett városrészek között közlekedik majd, annak kerülnie kell.
A Meggyesalja utcára a Reményi Ede utca – Rácz György utca között, kizárólag a lakó és az oda irányuló célforgalom behajtása engedélyezett.
A környéken torlódásokra kell számítani. A város nyugati irányából érkezők az északi tehermentesítő út felé kerülhetnek, vagy a Nagyváthy utcánál térhetnek le a Szent István út irányába.

A jelzőlámpák a Petőfi utca 1-3. szám előtt, a Kálvin J. utca - Erzsébet tér nagy parkolónál, illetve a Meggyesalja u. – Rácz Gy. utca kereszteződésében sárgán villognak.

Félpályás terelésre lehet számítani:
Acél u. – Kavics u. kereszteződés

Árvácska u. 29

Bánfolyás u. 16.

Bellervölgy u. 12.

Benedek E. u. 1.

Csehov u. 2.

Csokonai V. M. u.12.

Dorottya u. 6.

Erenyő u. 106.

Gizella u. 1.

Hunyadi u. 58.

Katowice u. 25.

Kis-Hunyad u. 45.

Mikes Kelemen u. 4.

Nyár u. 18.

Negyvennyolcas u. 3-5.

Pillangó u. 12.

Selyemrét u. 2.

Szeretet u. 4.

Tokaji F. 2.

Vasöntő u. 5.

Zsolcai kapu 14.


Horoszkóp

Kos
Páratlan lehetőséged adódik arra, hogy sokkal közelebb kerülj a céljaidhoz. Ne hagyd elmúlni az alkalmat, főleg ne azért, mert kicsit nehezen veszed rá magadat, hogy kibújj a csigaházadból.

Bika
Ha van egy jó érved arra, hogy megnyerj valakit a céljaidnak, akkor most ne tartogasd tovább, mert ennél jobb alkalom nem lesz. Vesd be most az összes fegyveredet, és küldd csatába a nagyágyúkat is.

Ikrek
Rábíztál valakire valamit, és most kiderülhet, hogy nem egészen azt tette, amit megígért, így pedig a te számításaid sem az eredeti elképzeléseid szerint alakulnak. Nem is tudod, kire legyél most mérges.

Rák
Kicsit erőteljesebben reagálhatsz valamire, mint ahogyan azt eredetileg tervezted, de az érzelmeid erősek és határozottak ezzel a kérdéssel kapcsolatban, ez pedig felébreszti a benned szunnyadó erőt.

Oroszlán
Felelősséget vállaltál valakiért, és most izgulsz, hogy nem mindent a várakozásaidnak megfelelően tesz majd. Végső soron csak önmagadért tartozol elszámolással, ezért nem aggódj túl sokat a helyzet miatt.

Szűz
Kellemes meglepetésben lehet ma részed, és a siker vagy elismerés valamilyen módon a munkádhoz kapcsolódik majd. Régen tudtál már ennyire örülni valami apró dolognak.

Mérleg
Ha vársz valakitől valamit, akkor lehet hogy jobb, ha most finoman célzol rá, különben csalódás érhet a várakozásaiddal kapcsolatban. Egyértelműnek kell lenned, és elmondanod, mi tenne boldoggá.

Skorpió
Olyan régóta nem kellett foglalkoznod valamivel, hogy talán egészen el is feledkeztél a dologról, és most kénytelen leszel leporolni a régi képességeket. Szerencsére, amit egyszer megtanultál, az veled is fog maradni.

Nyilas
Segít tartani magadban a lelket, ha azt látod, hogy a környezetedben másnak is sikerült kitörnie, elérnie a tiédhez hasonló célokat.

Bak
Végre van egy kis szusszanásnyi időd, és ezt érdemes magadra fordítani, hiszen nagyon kiérdemelted már a pihenést. Dőlj hátra egy kicsit, és foglalkozz a családoddal is, mert nekik is szükségük van rád.

Vízöntő
Szinte érzed, hogy valaki valami rosszban sántikál, de amíg a baj meg nem történt, szinte semmit sem tehetsz, hiszen egy gyanú alapján nem vádolhatod meg. Próbálj csak felkészüli a helyzetre.

Halak
Jól indul a napod, és olyan programokban lehet ma részed, amelyek tényleg feltöltenek lelkiekben is. Ne maradj egész nap az ágyban, találkozz a barátaiddal, vagy menj ki a jó levegőre, hogy felfrissüljenek a gondolataid.
(bien.hu)

További hírek

Olvasnivaló