Ugrás a tartalomra

A Művészetek Házában mutatkozik be Zóra

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. március 29. péntek 16:27
Április elején a Művészetek Háza hangversenyterme ad otthont a fiatal, Fonogram-díjas, Budapesten és Los Angelesben élő énekesnő, Urbányi Zóra koncertjének.

Urbányi Zóráról az elmúlt években elég sokat lehetett hallani itthon: nemcsak azért, mert egy Fonogram-díjas ifjú művészről beszélünk, hanem mert mióta az Iszom a bort című Kollár-Klemencz László-feldolgozással ismertté vált, sorra varázsolta el a budapesti és a vidéki koncerttermek közönségét. Los Angelesben és Magyarországon is él, talán ez a kétlakiság művészi pályáján is folyamatosan nyomot hagy. Az Iszom a bort című Kollár-Klemencz-feldolgozással tűnt fel, a Youtube-on a dal többmilliós lejátszást ért el, a felvétel a sikerét aztán hamar követték a saját dalok és a telt házas koncertek is. Az ifjú művész felléphetett a Magyar Zene Házában, az A38 Hajón többször, a Momkult színpadán, legutóbb pedig a Várkert Bazárban duplázott.

Amikor itthon van nem tétlenkedik, járja az országot, Pécstől Salgótarjánig sokhelyütt járt már. Április 3-án viszont először láthatjuk őt Miskolcon a Művészetek Házában olyan kiváló zenészek kíséretében, akik már bizonyítottak a hazai könnyűzenei szcénában. Egy új közönség, egy új állomás Zóra esetében mindig különleges izgalom és kölcsönös felfedezés. Még exkluzívabbá teheti majd a nézők élményét, hogy a többi koncerthelyszíntől eltérően egy pódiumbeszélgetéssel kezdődik majd az est, ahol Zórát, nemcsak mint művészt, de mint magánembert is megismerhetjük.

Zóra folyamatosan feszegeti a műfaji határokat, zenéje az avant-pop, az alternatív és a filmes hangzásvilágok körül forog. Akár szólózongora, akár zenekaros felállás, a hangzás és az élmény különleges, bensőséges. Aki úgy érzi, hogy ezek után ott a helye április 3-án a Művészetek Házában, minél előbb szerezze meg belépőjegyét, ott találkozunk!

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!