Ugrás a tartalomra

Adomány beteg gyermekeknek

Balogh Csilla
Utoljára módosítva
2023. március 07. kedd 14:16
Nyolc darab diffúzort és a készülékekhez szükséges olajat adományozott az István Nádor Borlovagrend a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Gyermekegészségügyi Központnak. A speciális inhalátorok a gyermekek gyógyulását segítik.
Fotók: Horváth Csongor

Az István Nádor Borlovagrend visszatérő támogatója az intézménynek, és évek óta ajánl fel adományokat a daganatos gyermekeknek, ha tehetik, évente akár több alkalommal is.

- Szívügyünknek tartjuk mások segítését, annál nagyobb öröm nincs, amikor valaki adni tud, és látja egy-egy beteg felépülését, gyógyulását - mondta Czupper András, az István Nádor Borlovagrend elnök-nagymestere.

A speciális inhalátorok fertőtlenítik a szobák, a kórtermek levegőjét, könnyebb légzést, nyugodtabb alvást és pihenést biztosítanak.

– A készülékek segítségével tulajdonképpen arra van lehetőségünk, hogy párás gőzben hörgőtágítókat, gyógyszereket vigyünk be a gyerekeknek, amelyek elsősorban azoknak a gyerekeknek tesznek jót, akik valamilyen felső légúti, vagy allergiás megbetegedésben szenvednek – hangsúlyozta Révész János, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója.

Az eszközök gyógyító tulajdonságát nemcsak Európában, hanem a világ számos országában is alkalmazzák. Az István Nádor Borlovagrend a felajánlást a Magyarországi Borrendek Országos Szövetsége lovagrendjeinek, illetve a doTERRA közreműködésének köszönhetően adta át kedden délelőtt. A támogatás összértéke mintegy 1 millió forint.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!