Ugrás a tartalomra

Bababarát múzeum lett

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. március 26. péntek 13:13
Eddig is nagyon figyeltek a gyerekekre, hiszen a Herman Ottó Múzeum földszintje alatt kialakított tárlatai interaktivitásukban őket célozzák meg. Most azonban már babákkal érkező családoknak is kínál plusz szolgáltatást az intézmény, ahol már nagyon várják az újranyitást.
Fotó: Mocsári László

Gyerekkel kiállításra menni nehéz, még nehezebb babával. A családok legtöbbször be sem vállalják a múzeumlátogatást. Ezen szeretne változtatni a Herman Ottó Múzeum, ahol babaszobát alakítottak ki, hogy a család többi tagja nyugodtan végigjárhasson a látványos és interaktív élményt nyújtó kiállításokon. Hajdú Ildikó általános igazgatóhelyettes elmondta, mindig készen álltak a fejlődésre. – Évek óta törekszünk arra, hogy minél inkább megfeleljünk a családoknak, ezért tettük meg ezt a fontos lépést. Ezzel bababarát múzeum lettünk. Szeretnénk példát mutatni, hogy elősegítsük ennek a jógyakorlatnak a kialakulását. 

A Miniszterelnökség által működtetett Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház (CSEÖH) adományának köszönhetően alakítottak ki egy olyan sarkot a Magyar dinoszaurusz-kutatás terme mellett, ahol a kismama puha fotelben ülve tudja megszoptatni gyermekét, tisztába teheti, valamint intim környezetben játszhat a kicsivel. – Megkérdeztünk családokat, hogy hogyan tudnánk elősegíteni a múzeumlátogatásaikat, és ezeket az igényeket fogalmazták meg. Illetve plusz szolgáltatásként dínós bébitaxit is kölcsönözhetnek, amiben kényelmesen végigtolhatják gyermekeiket a tárlatokon – nyilatkozta Jernei Péter, a CSEÖH irodavezetője. 

Az újranyitást követően a családok kötetlenül élvezhetik a múzeumi látnivalókat.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!