Ugrás a tartalomra

Gyakorlati példákon keresztül inspirálták a munkakeresőket

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. február 01. csütörtök 15:47
A Társadalmi Innovációs Forrásközpont üzemlátogatást szervezett összesen hét, tetemvári és bábonyibérci hölgy számára. A Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete Tű, cérna, szeretet varrodájának két telephelyén jártak a 4IM-projektnek köszönhetően a munkavállalás iránt érdeklődő miskolci lakosok. A program így kívánt gyakorlati jó példát állítani az álláskeresők elé.

A 4IM-projekt egyik alapvető szakmai célja, hogy a foglalkoztatáson keresztül javítsa a program célterületének számító két, fejlesztendő városrészben élő miskolciak életkörülményeit.

Ezt több eszközzel iyekszik elérni a Társadalmi Innovációs Forrásközpont: 2023 szeptembere és decembere között a közösségi coach-ok, illetve a szakmai munkatársak a Bábonyibércen és a Tetemváron dolgozó partnerszervezetekkel együttműködve 49 miskolci lakos munkaerőpiaci (re)integrációját segítették különböző foglalkozásokkal. Egyebek mellett a kor igényeinek megfelelő önéletrajz összeállításával, illetve különböző tréningekkel, amelyek álláskeresési technikák elsajátítását segítik.

A Forrásközpont szakmai stábja fontosnak tartja, hogy az egyéni készségek és képességek fejlesztése mellett gyakorlati jó példákkal is találkozzanak a Bábonyibércen és a Tetemváron élő miskolciak. Ennek szellemében szerveződött a január 26-i látogatás a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete Tű, cérna, szeretet varrodájának két telephelyére.

A varrodai munkafolyamatok megismerésén keresztül munkatapasztalatokat szereztek a munkavállalás iránt érdeklődő nők. Olyannyira, hogy aromapárnát is készítettek, amit aztán szép emlékként haza is vittek magukkal. Egyikük büszkén megjegyezte: „otthon el sem fogják hinni, hogy ezt én készítettem!”.

A Forrásközpont munkatársai olyan sikeresnek ítélték meg a látogatást, hogy már tervezik annak folytatását.
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!