Ugrás a tartalomra

Hamis húszezreseket gyártott egy miskolci férfi

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. május 30. csütörtök 14:29
A beváltásban egy vajdácskai férfi és családtagjai segítettek, akik a hamis pénzzel főként sárospataki üzletekben vásároltak.
Fotók: police.hu

Hamis húszezresek kerültek forgalomba vármegyénkben, a rendőrök az ügyben négy férfit és egy nőt hallgattak ki gyanúsítottként. A Sárospataki Rendőrkapitányság – a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján – indított nyomozást pénzhamisítás bűntett gyanúja miatt április végén, miután több helyszínről hamis húszezer forintos bankjegyekről érkeztek bejelentések – írja a police.hu.

A gyanú szerint egy 37 éves miskolci férfi hamis húszezer forintos bankjegyeket készített abból a célból, hogy azokat forgalomba hozza. A beváltásban egy 29 éves vajdácskai férfi és családtagjai segítettek, akik a hamis pénzzel főként sárospataki üzletekben, kisebb értékben különböző termékeket vásároltak.

A Sárospataki Rendőrkapitányság, és a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztály, valamint a Közterületi Támogató Alosztály munkatársai eddig öt személyt fogtak el. A rendőrök több helyszínen tartottak kutatást, ahol laptopot, elektromos adatokat, tintasugaras nyomtatót, fémszálakat, vízjeleket, festékeket, próbanyomtatásokat és 45 darab húszezer forintos bankjegyet foglaltak le. Az elkövetőket pénzhamisítás gyanújával hallgatták ki, majd a 37 éves és 29 éves férfit őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatásukat is.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság a következőkére hívja fel a figyelmet:

Bár a technológia fejlődésével egyre jobb minőségű hamisítványokkal találkozhatunk a kereskedelmi forgalomban, tapintással, szemrevételezéssel és a pénz mozgatásával könnyen ellenőrizhetjük a valódi pénzen szabad szemmel is látható biztonsági elemeket.

A Magyar Nemzeti Bank bankjegyhamisítások kiszűrését szolgáló információi, valamint a bankjegyek ellenőrzésével kapcsolatos ajánlásai ITT érhetők el.

Ha arra gyanakszik, hogy hamis pénzt akarnak önnek átadni, ne fogadja el! Ha már átvette, tegyen bejelentést a legközelebbi rendőri szervnél! Bűncselekményt követ el az is, aki olyan bankjegyet ad ki a kezéből, amelyről sejti vagy tudja, hogy hamis. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!