Ugrás a tartalomra

Jöttek, vágtak, utaltak: bejött az SOS nyírási akció

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. március 04. hétfő 10:32
210 ezer forintot utalt a miskolci Barber Shop a bajba került Galamb Alex számlájára. Mintegy százezer forint továbbá közadományokból gyűlt össze.

Ahogy arról korábban mi is írtunk, a Sütni Jó! alapítvány Hernádnémetiben lévő telephelyén dolgozó ácsok szerszámait lopták el, amit éjszakára ott hagytak egy mobilgarázsban. Alex az alapítvány forrásaiból fizette ki a szakembereknek a keletkezett kárt, ezzel viszont a Sütni Jó! mindennapi működése került veszélybe.

A Barber Shop jött, vágott, majd utalt: a városháztéri üzletük teljes vasárnapi bevételét felajánlották a gyerekeket szakmára oktató roma pék megsegítésére.

Végül 191.440 forintos forgalom, és ezen felül 20.000 Ft külön adomány gyűlt a kasszába, így összesen 211.440 Ft-ot utaltak hétfő reggel a Sütni Jó Alapítvány számlájára. Ha átlagos listaáron számolunk egy vágást, akkor az jön ki, hogy nagyjából 50 frizura készült a jótékonysági akció keretében.

barber

„Sokan jöttetek a felhívás hatására, így rendkívül boldogok vagyunk mi is és Alex is, hogy sikeres volt a tegnapi kezdeményezés” – írta oldalán a borbély szalon.

Hétfő reggel megkerestük Alexet, aki elmondta, nagyon hálás a gyűjtésért: a Barber Shoptól kapott összeg mellett nagyjából 100 ezer forint gyúlt össze magánadományokból. Az ácsoknak 400 ezer forintot kellett fizetnie, így

nagyjából már csak 100 ezer mínuszban van az alapítvány.

A Gyermekvárosból induló pék arról is mesélt, hogy a rendőrség már előállította a tolvajt, aki jelenleg előzetes letartóztatásban van, de a szerszámok sajnos nem kerültek meg egyelőre.

- A héten tesszük meg a feljelentést. Az ügy nem csak engem érint, mert azon a héten az elkövető több helyre is betört. Az eltulajdonított eszközökön nagyon gyorsan túladott, így kérdés, hogy azok előkerülnek-e egyáltalán – tájékoztatta a Minapot Galamb Alex, hozzátéve, ha meglesznek az eszközök, akkor azokat visszaadja a tulajdonosoknak, bár a kifizetett 400 ezer forintot ilyen formában már nem kapja meg.

- Megegyeztünk, ha sikerül visszaszolgáltatni a szerszámokat, akkor azt a 400 ezer forintot, amit kifizettem a kártalanításért, munkában fizetik vissza, és a tető mellett egyéb dolgokat is megcsinálnak a telephelyen – összegezte a tényállást a borsodi pék.
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!