Ugrás a tartalomra

Megszavazták a békakirálylányt és királyfit az állatkertben - hétfőn kiderül "kik" azok

Bacsó István
Utoljára módosítva
2024. március 10. vasárnap 21:40
Akik után a Kocsonyafesztivál idején a Miskolci Állatkertben lehetett kutatni, szombaton és vasárnap, az Első Miskolci Békakiállításon és Békaszépségversenyen.
Az első miskolci békaszépségverseny egyik indulója. Fotó: Mocsári László

A kíváncsi gyerekek és szüleik a Magyarországon őshonos kétéltű fajokat egy képgalérián keresztül, míg az egzotikus, külföldi fajok egyedeit látványos terráriumi otthonaikban csodálhatták meg a Terrarisztokraták közreműködésével. Vagy virtuálisan vagy valóságosan randizhattak többek között a díszes szarvasbékával, a nyílméregbékával és az ausztrál levelibékával. Majd a kalandozni vágyók, akik nem érintették meg a nyílméregbékát, részt vehettek egy „rejtvényes békasétán”, amelyhez a rejtvénylapot a pénztárban lehetett átvenni. Aki a kitöltött lapokat leadta és még a megfejtései is helyesek, nyereményben reménykedhet, amelyeket március 11-én, hétfőn sorsolnak ki. A szerencsések között négy családi fürdőbelépőt osztanak ki a Miskolci Fürdők Kft. jóvoltából. Megtudtuk, kettővel a Barlangfürdőbe, a másik kettővel az Ellipszumba vehetik majd az irányt a nyertesek.  

Mocsári László galériája a többi versenyzőről.

- A miskolci kocsonyából mi a békára szerettük volna felhívni a figyelmet, arra, hogy ők is csodálatos élőlények. Ezért jött az ötlet, hogy megrendezzük az Első Miskolci Békakiállítást és Békaszépségversenyt - árulta el Drapcsikné Farkas Zsuzsanna zoopedagógus.
Elmondta, főleg az egzotikus fajtákra koncentráltak a bemutatók során, és mindenki kapott a belépőjegye mellé egy szavazólapot is, amelyen megjelölhette, mely kétéltűt tartja a legszebbnek. Tízféle békucira lehetett szavazni, külön fajokból vagy azonos faj eltérő példányaira. A szavazatokat a két napos rendezvény végén összesítik és így meg lesz a békaszépségverseny győztese, amelyet hétfőn hirdetnek ki. 

A zoopedagógus kiemelte, a kreatívabb gyerekeket kézműveskedő sarokkal is várták, ahol hófehér gipszbékákat festhettek be, így a megszerzett békaélmény örök emlék maradhatott. Beszélt arról is, hogy a családok, látogatók kijutását a városból az állatkertbe ezen a két napon az MVK Zrt. is segítette, külön zoo-járatokkal. 

Berecz Flóra a párjával érkezett, megosztották, hogy nagyon lenyűgözte őket ez a különleges rendezvény, amelyre a Kocsonyafesztiváltól függetlenül is eljöttek volna. Igaz, ha nincs a fesztivál a békakiállításra sem került volna sor ezen a hétvégén. 
- A páromnak születésnapja van és örökbefogadtunk neki egy sisakos kaméleont, tehát eredetileg ezért jöttünk, a rendezvénybe és a szavazásba véletlenül csöppentünk, de szívesen kitöltöttük a rejtvényt is. Az itteni dolgozók nagyon érdekes dolgokat mondtak el a békákról - mondta Flóra.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!