Ugrás a tartalomra

Megtörtént, amitől sokan féltek: kirándulót lőtt meg egy vadász a Bükkben

Tajthy Ákos 
Utoljára módosítva
2024. február 03. szombat 21:40
A vadász ellen gondatlan veszélyeztetés miatt indult eljárás, a 40 éves túrázót a mentők stabil állapotban szállították kórházba.

Meglőtt egy kirándulót a Bükkben egy vadász – a hírről először a hvg.hu értesült, a lapnak a mezőkövesdi rendőrkapitányaság megerősítette a történteket.
 
Varga Rudolf, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a részletekről szólva a lapunknak azt mondta: a mezőkövesdi kapitányságuk munkatársai foglalkozás körében elkövetett, gondatlan veszélyeztetés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatnak eljárást egy 58 éves debreceni férfival szemben, aki egy egyéni vadászat közben megsebesített egy férfi túrázót. Hozzátette, a nyomozók a vadászt kihallgatták, de nem vették őrizetbe. 

A hvg.hu azt írja, a baleset Bükkzsérc külterületén, Bogácstól körülbelül 20 kilométerre történt és a megsérült 40 év körüli kirándulót a mentők stabil állapotban kórházba szállították. Az információkat a minap.hu érdeklődésére az Országos Mentőszolgálat sajtóügyelete megerősítette.

A téli vadászat szabályairól, illetve arról, milyen veszélyekkel jár bemerészkedni a túrázóknak olyan területre ahol éppen vadászat zajlik, korábbi cikkünkben részletesen írtunk. A cikkben a megyei természetjáró szövetség elnöke úgy nyilatkozott, a vadászatok helyszínéről mindig pontos információval rendelkeznek, azt közzé is teszik közösségi oldalaikon, de a vadásztársaságok is közölni szokták honlapjaikon ezeknek az időpontját.

Arról jelenleg nincs információnk, hogy az eset ilyen, vadászatra kijelölt területen történt-e az viszont biztos, hogy a megyei természetjárók facebook-oldalán nincs hír arról, hogy a fent említett terület február 3-án vadászati helyszín lenne (január elején több időpontot is jeleztek, ezek kapcsán is született fentebb említett korábbi cikkünk).

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!