Ugrás a tartalomra

Megünnepelték a Föld napját a Mesevár Óvodában

Balogh Csilla
Utoljára módosítva
2023. április 21. péntek 17:40
Programsorozattal készült a Föld napjára a Mesevár Óvoda. Az intézmény pedagógusai játékos és tanulságos feladatokkal mutatták meg a gyerekeknek, miként vigyázzanak a Földre. 
Fotók: Mocsári László

Az óvodások a héten a szelektív hulladékgyűjtéssel és különböző növényekkel ismerkedtek meg, április 21-én pedig a hagyományokhoz híven a gyermekek, az óvodapedagógusok, a szülők és nagyszülők együtt ünnepelték a Föld napját a Miskolci Hőszolgáltató (MIHŐ) Kft. munkatársaival. Az óvodások zenés-táncos műsort adtak elő a felnőttek szórakoztatására, a MIHŐ Kft. munkatársai pedig ezúttal is hasznos ajándékokkal érkeztek.

„Kollégáim a hintaállványokat már korábban korszerűsítették, lefestették és újracsavarozták, hogy biztonságosak legyenek. A Föld napja alkalmából növényeket, valamint 4 db futóbiciklit hoztunk”, mondta Bernáthné Barczi Judit, a MIHŐ Kft. koordinációs és kommunikációs főmunkatársa. A meglepetés biciklikre az óvodások a műsor után azonnal felpattantak. Néhány kör kerekezés után pedig a közös fa- és virágültetés következett. „Egy kis fürkész kertet szeretnénk kialakítani, amelybe gyógynövényeket, fűszernövényeket ültetünk majd. Elhelyezünk benne egy komposztálót is, egy rovarhotelt, és a virágokkal egy lepkekertet is szeretnénk majd kialakítani. Ezek révén a gyerekek közvetlen közelről láthatják a kisállatok életét, és megtanulhatják, miként kell gondozni a növényeket”, nyilatkozta Lajkóné Tavasi Edina, a MIÓVI Mesevár Óvoda vezető helyettese. 

Az intézmény pedagógiai programjának kiemelt része a természetvédelem. A programmal az egész család szemléletére szeretnének hatni. A cél végső soron az, hogy a gyermek is tanítsa szüleit a helyes viselkedésre, amit a lurkók nagyon is komolyan vesznek. Egy kedves kis történetet Csizi Zsolt apuka mesélt el: „épp néhány perce történt, hogy kislányom kabátjáról egy cérnaszálat kihúztam, amit zsebre tettem, de ő azt hitte, hogy a földre dobtam. Rögtön odaszaladt az óvó nénihez árulkodni, hogy szemetelek.”

A Föld napja hivatalosan április 22-re esik. A mozgalmat egy amerikai egyetemista, Denis Hayes indította el 1970-ben. A világnap célja, hogy felhívja a figyelmet a környezetvédelem fontosságára. Magyarországon 1990 óta rendezik meg.
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!