Ugrás a tartalomra

Minap-indító (2023. július 15.): időjárás, levegőminőség, útinform, horoszkóp

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. július 15. szombat 07:47
Hőség, kánikula, vasárnap már néhol forróság - így lehet illetni időjárásunkat a következő napokban. A hétvégén strandidő vár ránk, a vízhőmérsékletekre nem lehet panasz: nagyobb tavaink 25, 27 fokosak.

Időjárás

Túlnyomóan derült, napos időre kell számítani csapadék nélkül. A délies légmozgás többnyire mérsékelt marad, csak az Észak-Dunántúlon élénkülhet meg a szél, ahol egy-egy erős lökés is előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 29, 34 fok között várható. Késő estére 20 és 26 fok közé "hűl" le a levegő - írta előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Levegőminőség

Egész Miskolcon jó a levegő minősége a pmmonitoring.hu oldalon található térkép adatai szerint.

Útinform

Útlezárás:

Hétfőtől távfűtési körvezeték építése miatt a Szentgyörgy és Sályi István utca térségében forgalomkorlátozás várható, a járdát és a zöld területet érinti a munkavégzés. A tervek szerint december közepéig tart a munka.

A Thököly-híd környékén útlezárásokkal járó munkák kezdődtek. A híd térségében körülbelül 75 méter hosszban, az Újgyőri főtér felé a Kiss Ernő utca külső forgalmi sávját lezárják. A híd szélesítéséhez szükséges cölöpözési munkák érdekében, a hídon egy forgalmi sávra szűkül a gépjármű-közlekedés, jelzőlámpás forgalomirányítás mellett. A csomópont forgalmát továbbra is jelzőlámpa szabályozza majd.

A Kiss Ernő utcát keresztező gyalogos átkelőhely fennmarad, a híd területén külön gyalogos közlekedési folyosót építenek ki.

Megkezdődött a Miskolctapolcai út felújításának első üteme, a beruházás miatt a környéken közlekedők a következő hetekben több helyen is forgalomkorlátozásra számíthatnak. A kivitelezés következő fázisában, az autósok találkozhatnak jelzőőrös irányítással, jelzőlámpával biztosított forgalomkorlátozással vagy félpályás útlezárással is. A teljes útfelújítás várható befejezése augusztus 28-ra várható.

A Dayka Gábor utca meghosszabbításának beruházásához kapcsolódó közműépítési munkálatok miatt módosult a Toronyalja utca forgalmi rendje. A Petőfi utcán a belváros irányába haladó forgalom visszakerül a régi nyomvonalra a Rácz György utca - Toronyalja utcára. A Toronyalja utcán sávszűkítéssel kell számolni. Az Erzsébet tér irányából a Petőfi utca felé haladó forgalomnak egy forgalmi sáv továbbra is biztosított marad. Mindkét útszakaszon kérjük a járművezetőket, hogy fokozott óvatossággal és mérsékelt sebességgel közlekedjenek.

A közműépítés, az új forgalmi rend kialakítás várhatóan egy hónap időtartamot vesz igénybe.

A jelzőlámpák a Petőfi utca 1-3. szám előtt, a Kálvin J. utca - Erzsébet tér nagy parkolónál illetve a Meggyesalja u. – Rácz Gy. utca kereszteződésében nem működnek.

Félpályás terelésre lehet számítani:

Alsó Papírgyár telep. 4.
Álmos u. 43.
Aradi u. 31.
Balaton u. 2.
Barlang u. 8
Bajza u. 4
Bedegvölgy u.2
Berekalja u. 19
Bercsényi u. 25
Besenyői u. 6
Besenyői u. – Vereckei u. kereszteződés
Borbély u. 5
Csokonai u. 30; 76
Dráva u. 10; 12
Előhegy u. 96
Egressy G u. 39
Erdő sor 15; 17; 17/b;
Ernye bán u. 25
Eszterházy u. – Semmelweis u. kereszteződés
Esztergályos u. 2
Fadrusz J. u.14
Futó u. – Egri u. sarok
Fürj u. 1
Görögszőlő u. - Drenkahegy u. kereszteződés
Gyár u. – Damjanich u. kereszteződés
Horváth L. u. 3-5
Kabar u. 5
Kapitány u. 19
Koppány u. 16
Költő u. 26
Középszer 32.
Kürt u. 7
Lakatos u. 1
Malom u. – Szirmai u.  kereszteződés
Meggyesalja u.16
Mikes Kelemen u. 4
Móricz Zs. u. 10
Nyár u. 18.
Negyvennyolcas u. 3-5.
Puskás T.u.26
Puskin - Gózon u. kereszteződés
Pillangó u. 12.
Réz u. 5
Selyemrét u. 2; 32
Soltész N. K. u. 64
Szervezet u. 54
Tábortűz u. 5;
Üteg u. 3; 5
Vas u 2/a
Vasöntő u. 5
Vécsey u. 12
Vörösmarty u. 54
Zászló u.14.
Zoltán u. 10
Wesselényi u. – Gyár u. kereszteződés

Horoszkóp

Kos

Ha valamit sokáig halogattál is, most már tényleg tegyél pontot az ügy végére. Ha lecsúszol egy fontos határidőről, azzal sokkal több bonyodalmat okozhatsz magadnak, mintha most a dolgok végére járnál.

Bika

Nem kell mindig a nehezebb utat választanod csak azért, hogy bizonyíts valakinek valamit. Járj azon az ösvényen, amit magad választasz, és amiről úgy gondolod, a leggyorsabban vezet a céljaidhoz.

Ikrek

Szeretnél őszintén beszélni valakivel a közös jövőtökről, még akkor is, ha félsz, hogy ez esetleg fájdalmas beszélgetés lehet. Bármi is az igazság, most már tudni akarod, hogy mire számíthatsz.

Rák

Nem segítesz magadon azzal, ha egyik feladatból a másikba kapsz, és nem sikerül a végére érned semminek. Tartsd magad egy tervhez, és ne térj el tőle akkor sem, ha mások sürgetnek vagy kritizálnak valami miatt.

Oroszlán

Rosszul esik, amikor azt látod, valakinek sokkal könnyebben megy valami, mint neked, és kevesebb munkával éri el, hogy ott tartson, ahol te. Próbálj meg nem hiúsági kérdést csinálni a dologból, és örülni mások sikerének.

Szűz

Nem szívesen adod ki az irányítást a kezedből, de ha felismered, hogy most ez a leghatékonyabb megoldás, akkor hajlandó vagy engedni. Tedd azt, amit a leginkább helyesnek gondolsz.

Mérleg

Örülsz, mert végre van egy nap, ami csak a tiéd, és azokkal töltheted, akik igazán fontosak a számodra. Használd ki ezt a különleges alkalmat, és töltődj fel a társaságukban, mert aztán ismét nehéz hét vár rád.

Skorpió

Szeretnél tiszta vizet önteni a pohárba, de ehhez egy ember akarata nem elég, szükséged lenne rá, hogy a másik fél is nyitott legyen az őszinte beszédre. Csak így tudtok tovább, közösen dolgozni.

Nyilas

Jó lenne, ha végre le tudnál zárni valamit, ehhez azonban arra van szükséged, hogy valaki más is közreműködjön. Lehet, hogy ez egy jel arra, hogy ideje a saját kezedbe venni a dolgaidat, és nem másokra hagyatkozni.

Bak

Amikor ma döntéshelyzetbe kerülsz, a szívedet követed, még akkor is, ha tudod, hogy ezzel olyan döntést hozol, amit később esetleg megbánhatsz. Mégis úgy érzed, ez az egyetlen helyes út, amire most léphetsz.

Vízöntő

Vannak kötelességeid, amelyekért talán nem vagy egészen odáig, mégis meg kell felelned nekik. Ne hagyd, hogy ezek elvegyék a kedved az igazán fontos dolgoktól, amik miatt ezeket a kellemetlen feladatokat is vállalod.

Halak

Ha már csak egy lépés választ el attól, hogy lezárj valamit, mégsem tudod rászánni magad a dologra, talán el kell gondolkodnod rajta, hogy mi az, ami még visszatart. Lehet, hogy a változástól félsz, és ez akadályoz meg az újításban.

(bien.hu)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!