Ugrás a tartalomra

Minap-indító (2023. július 16.): időjárás, levegőminőség, útinform, horoszkóp

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. július 16. vasárnap 07:43
Tovább erősödik a nappali felmelegedés, az északkeleti megyék kivételével már 27 Celsius fok fölött, sőt a délkeleti, valamint az északnyugati tájakon 29 fok közelében várható a napi középhőmérséklet értéke.

Időjárás

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint vasárnap napos idő ígérkezik, csupán kevés gomolyfelhő képződhet. Csapadék nem valószínű. Az Észak-Dunántúlon az északnyugati, másutt a délies szelet kísérhetik élénk széllökések. A csúcshőmérséklet 32 és 37 fok között valószínű, de egy-egy helyen 38 fok sem kizárt. Késő estére 23 és 29 fok közé hűl le a levegő.

Levegőminőség

Az egész városban jó a levegő minősége a pmmonitoring.hu oldalon található térkép adatai szerint.

Útinform

Útlezárás:

Hétfőtől távfűtési körvezeték építése miatt a Szentgyörgy és Sályi István utca térségében forgalomkorlátozás várható, a járdát és a zöld területet érinti a munkavégzés. A tervek szerint december közepéig tart a munka.

A Thököly-híd környékén útlezárásokkal járó munkák kezdődtek. A híd térségében körülbelül 75 méter hosszban, az Újgyőri főtér felé a Kiss Ernő utca külső forgalmi sávját lezárják. A híd szélesítéséhez szükséges cölöpözési munkák érdekében, a hídon egy forgalmi sávra szűkül a gépjármű-közlekedés, jelzőlámpás forgalomirányítás mellett. A csomópont forgalmát továbbra is jelzőlámpa szabályozza majd.

A Kiss Ernő utcát keresztező gyalogos átkelőhely fennmarad, a híd területén külön gyalogos közlekedési folyosót építenek ki.

Megkezdődött a Miskolctapolcai út felújításának első üteme, a beruházás miatt a környéken közlekedők a következő hetekben több helyen is forgalomkorlátozásra számíthatnak. A kivitelezés következő fázisában, az autósok találkozhatnak jelzőőrös irányítással, jelzőlámpával biztosított forgalomkorlátozással vagy félpályás útlezárással is. A teljes útfelújítás várható befejezése augusztus 28-ra várható.

A Dayka Gábor utca meghosszabbításának beruházásához kapcsolódó közműépítési munkálatok miatt módosult a Toronyalja utca forgalmi rendje. A Petőfi utcán a belváros irányába haladó forgalom visszakerül a régi nyomvonalra a Rácz György utca - Toronyalja utcára. A Toronyalja utcán sávszűkítéssel kell számolni. Az Erzsébet tér irányából a Petőfi utca felé haladó forgalomnak egy forgalmi sáv továbbra is biztosított marad. Mindkét útszakaszon kérjük a járművezetőket, hogy fokozott óvatossággal és mérsékelt sebességgel közlekedjenek.

A közműépítés, az új forgalmi rend kialakítás várhatóan egy hónap időtartamot vesz igénybe.

A jelzőlámpák a Petőfi utca 1-3. szám előtt, a Kálvin J. utca - Erzsébet tér nagy parkolónál illetve a Meggyesalja u. – Rácz Gy. utca kereszteződésében nem működnek.

Félpályás terelésre lehet számítani:

Alsó Papírgyár telep. 4.
Álmos u. 43.
Aradi u. 31.
Balaton u. 2.
Barlang u. 8
Bajza u. 4
Bedegvölgy u.2
Berekalja u. 19
Bercsényi u. 25
Besenyői u. 6
Besenyői u. – Vereckei u. kereszteződés
Borbély u. 5
Csokonai u. 30; 76
Dráva u. 10; 12
Előhegy u. 96
Egressy G u. 39
Erdő sor 15; 17; 17/b;
Ernye bán u. 25
Eszterházy u. – Semmelweis u. kereszteződés
Esztergályos u. 2
Fadrusz J. u.14
Futó u. – Egri u. sarok
Fürj u. 1
Görögszőlő u. - Drenkahegy u. kereszteződés
Gyár u. – Damjanich u. kereszteződés
Horváth L. u. 3-5
Kabar u. 5
Kapitány u. 19
Koppány u. 16
Költő u. 26
Középszer 32.
Kürt u. 7
Lakatos u. 1
Malom u. – Szirmai u.  kereszteződés
Meggyesalja u.16
Mikes Kelemen u. 4
Móricz Zs. u. 10
Nyár u. 18.
Negyvennyolcas u. 3-5.
Puskás T.u.26
Puskin - Gózon u. kereszteződés
Pillangó u. 12.
Réz u. 5
Selyemrét u. 2; 32
Soltész N. K. u. 64
Szervezet u. 54
Tábortűz u. 5;
Üteg u. 3; 5
Vas u 2/a
Vasöntő u. 5
Vécsey u. 12
Vörösmarty u. 54
Zászló u.14.
Zoltán u. 10
Wesselényi u. – Gyár u. kereszteződés

Horoszkóp

Kos

Kár volt olyan sokat aggódni valami miatt, mert amikor végre rászánod magad a lépésekre, kiderül, hogy minden sokkal könnyebben megy, mint ahogyan azt hitted. Ne halogasd a döntést, mert csak fölöslegesen stresszeled magadat.

Bika

Egyelőre nem akarod minden kártyádat kijátszani, vársz, hogy mások mit lépnek, és csak akkor osztod meg másokkal is a döntésedet, amikor már szinte teljesen bizonyos vagy a dolgokban. Ez most jó megoldás lehet.

Ikrek

Lehet, hogy ma elvesztegetsz egy kis időt, cserébe azonban végre pontot tehetsz egy olyan ügy végére, ami már régóta kísért, és nehezen tudtál szabadulni tőle. Ha ettől a tehertől megszabadulsz, már sokkal gyorsabban haladhatsz az utadon.

Rák

Bosszant, ha nem minden az elképzeléseid szerint alakul, pedig nincs okod arra, hogy elégedetlenkedj. Talán néhány feladat körülményesebb lesz, de a végeredmény kárpótol majd mindenért.

Oroszlán

Szeretnéd a legjobb formába hozni magadat egy különleges alkalomra, és erre most minden lehetőséged meg is van. Kezdj az életmódváltásba még ma, és a siker sem marad majd el, ami az erőfeszítéseidet jutalmazza.

Szűz

Alig akarsz hinni a szemednek, pedig tényleg úgy tűnik, hogy a dolgok végre kedvező fordulatot vesznek, és most végre te is fellélegezhetsz egy kicsit. Még nincs minden kőbe vésve, de a dolgok a jó irányba haladnak.

Mérleg

Szeretnél a lehető legkíméletesebb módon megúszni valamit, és ezért hajlandó vagy más területeken áldozatot hozni. Lehet, hogy ez akár pénzedbe is kerül, de úgy fogod érezni, hogy megérte a dolog.

Skorpió

Nem mindig könnyű pontot tenni valaminek a végére, még akkor sem, ha érzed, hogy már kár tovább húzni, halogatni a változást. Vegyél egy nagy levegőt, és menj abba az irányba, ahová tartanod kell.

Nyilas

Valaki őszintén próbál beszélni veled, és bár ezt érted, mégsem egyszerű elfogadnod. Lehet, hogy még nem állsz készen arra, hogy halld, amit hallanod kell, de ne feledd, hogy nem maradhatsz örökre egy helyben.

Bak

Valaki túl sokat követel tőled, ez pedig egyre kényelmetlenebbé válik. Nem szeretsz megfutamodni, de néha jobb elismerni, ha valami nem megy, mint tovább kötni az ebet a karóhoz, és fölösleges energiát veszíteni.

Vízöntő

Nem világos számodra, hogy valaki hogyan jelölte ki a határokat, ezért szeretnél beszélni vele erről. Amíg azonban ő nem áll erre készen, addig te sem tehetsz sokat a dolog érdekében.

Halak

Kezd a körmödre égni a munka, és most úgy érzed, jobb lett volna, ha idejében felkészülsz a mostani rohamra. Azon már kár merengeni, hogy mi lett volna, ha, most arra kell figyelned, hogy a jelen helyzetben mit tehetsz.

(bien.hu)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!