Ugrás a tartalomra

Minap indító (2024.04.14.) – időjárás, orvosmeteorológia, levegőminőség, útinform, horoszkóp

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. április 14. vasárnap 07:54
Áprilisi nyári nap lesz ma, némi széllel. A szokatlan melegben fájhat a fejünk, és a pollenek is vidáman szállnak a levegőben, de ez ne szegje kedvünk, élvezzük a korai nyarat, amit erős lehűlés követ majd.
Szép vasárnapot Miskolc! Fotó: Osztie Tibor

Időjárás

Vasárnap napos-fátyolfelhős időben lesz részünk, kisebb gomolyok csak elvétve jelenhetnek meg az égen. Csapadék napközben nem várható, de este, késő este egy-egy zápor, esetleg zivatar besodródhat északra, északnyugatra. Sokfelé élénk, az ország északkeleti harmadán erős lesz a nyugati-délnyugati szél. Hajnalban 6-14 fokra számíthatunk, majd napközben nyári időben lesz részünk, a csúcshőmérséklet 26 és 31 fok között alakul - írja az idokep.hu.

Orvosmeteorológia

Vasárnap nyári melegben lesz részünk, emiatt a melegfrontra érzékenyeknél keringési panaszok, vérnyomás-ingadozás, szédülés, fáradékonyság, bágyadtság, dekoncentráltság és alvászavar is jelentkezhet. Sokaknál migrén, fejfájás kialakulhat, valamint gyulladásos panaszok is felléphetnek.

Sokfelé élénk, az ország északkeleti harmadán erős lesz a szél, ami tovább fokozhatja a fejfájásos panaszokat, valamint ingerlékenységet, nyugtalanságot is kiválthat. A nagy napi hőingás megviselheti szervezetünket.
Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket! Ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem! Az UV-sugárzás a déli órákban sokfelé eléri majd az erős fokozatot, ezért a szabadban gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről!

Közlekedésmeteorológia

Vasárnap estig csapadék továbbra sem várható, így száraz utakra számíthatnak a közlekedők, de vasárnap este, késő este egy-egy zápor, esetleg zivatar már besodródhat északra, északnyugatra, így ekkor ezeken a tájakon előfordulhatnak vizes, csúszós útszakaszok. A záporokban hirtelen jelentősen romolhatnak a látási viszonyok. Sokfelé élénk, az ország északkeleti harmadán erős lesz a nyugati-délnyugati szél, ami csökkentheti a járművek menetstabilitását.
A túlnyomóan napos időben érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Gyermekeinket, házi kedvenceinket ne hagyjuk a tűző napon álló, zárt járműben! Az évszakhoz képest melegebb idő miatt tompulhatnak reflexeink, figyelmetlenebbek lehetünk.


Levegőminőség

Miskolc egészén jó ma reggel a levegő minősége a pmmonotoring.hu adatai szerint. Jó látni a sok mosolygó ikont. 

Útinform

A Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. információi szerint.

Kátyúzás az alábbi helyeken várható:

Vologda u.
Görgey A. u.
Mindszent tér
Bogáncs u.
Fonoda u.
Hejőpark busz forduló
Kapitány u.
Bükkszentlászló fő út
Félpályás terelésre lehet számítani:
Áfonyás u. 18
Balaton u.- Tarna u. kereszteződés
Bartók Béla u. 39
Bodza u. eleje
Bors Vezér u. 62
Cseresznyés u. 14
Előhegy u. 20
Eszterházy u.29
Finkey u. 10
Csokonai u. 98
Előhegy u.72
Erdő sor 12
Erdő sor 19
Gárdonyi G. u. 22
Koppány u. eleje
Középszer u. 50
Liszt Ferenc u. 26
Mikes K. u. 24
Papszer Utca – Mindszent tér 4 előtt.
Perczel M.u. 24/a
Rácz Á. u. - Gyula u.
Somlay Artúr u. 32
Szarkahegy u. 58
Szrogh S. u. 57

Horoszkóp

Kos
Hiába szereted azt, amit csinálsz, néha olyasmit is meg kell tenned, amiért nem feltétlenül lelkesedsz. A legjobb, ha nem töprengesz, nem vársz és nem veszel el a részletekben, csak egy nagy levegővel túlesel a dolgon, így érhetsz legkönnyebben a feladat végére.

Bika
Nehezen indul a nap, mert valami nyugtalanít, újra és újra elkalandoznak a gondolataid, nehezen tudsz koncentrálni, pedig általában nem jelent gondot, hogy végezz a feladataiddal. Jobb nem kerülgetni a problémát, hanem minél előbb megoldást találni rá, hogy végre túlléphess rajta.

Ikrek
Eddig egyenesen haladtál a céljaid felé, de most mintha egy pillanatra megakadnál, nem tudod, hogy merre menj tovább, úgy érzed, kátyúba kerültél, és nem tudsz kilábalni belőle. Ne ess kétségbe, ha higgadtan gondolkodsz, és nem kezdesz kapkodni, rá fogsz jönni, mi a legbölcsebb döntés.

Rák
Egy pillanat alatt haragra lobbansz ma, és csak amikor az első mérged elszáll, akkor jössz rá, hogy talán nem is az okozta a bosszúságot, akire megharagudtál, hanem egészen más miatt keletkezett benned feszültség.

Oroszlán
Úgy érzed, nagy teher gördül le a válladról, de a megpróbáltatásaidnak még koránt sincs vége. Ne feledd, hogy ha el akarod érni a céljaidat, azért tenned is kell, de az eredmény végül megéri majd az áldozatot. A pozitív eseményekre fókuszálj, és ne csak a nehézségek lebegjenek a szemed előtt.

Szűz
Változatos hangulatban telik a nap, bár alapvetően kicsit gyengének érezheted magadat, néhány kellemes meglepetés újra és újra jókedvre derít majd, és elfeledteti veled a nehézségeket. Egy családi esemény teljesen feltölthet energiával, azonnal megfeledkezel a fáradtságról, és úgy érzed, a világot is kimozdítanád a sarkaiból.

Mérleg
Nehéz napok vannak mögötted, és úgy érzed, rád férne egy kis lazítás vagy pihenés, de ezt sem a munkahelyed, sem a magánéleted nem teszi lehetővé. Egy párkapcsolati probléma beárnyékolhatja a napot, és noha végül meg tudjátok beszélni a dolgokat, nem biztos, hogy a megoldás teljesen megnyugtat téged.

Skorpió
Nem olyan tempóban haladsz a dolgaiddal, ahogyan szeretnéd, és ez megijeszt, feszültté, idegessé tesz, amit könnyen lehet, hogy valaki máson fogsz levezetni. A konfliktus csak további feszültséget szülne, ezért próbáld visszafogni magad, és ne nehezítsd a saját dolgodat.

Nyilas
Sok munkát fektettél valamibe, amiről most úgy érzed, nem biztos, hogy teljesen megtérült. Nem minden mérhető anyagiakban, ha te elégedett vagy a teljesítményeddel, vagy úgy érzed, fejlődtél valahová, akkor talán megérte a befektetett energiát is a dolog.

Bak
Ma senki nem tud kihozni a sodrodból, és még a legnehezebb helyzeteknek is képes vagy meglátni a derűs, pozitív oldalát. A humor sok nehéz helyzeten keresztül segíthet, de ne feledd, hogy nem mindenki veszi úgy a lapot, mint te. Légy óvatos, különben akaratod ellenére megsérthetsz valakit.

Vízöntő
Nehézségekbe ütközhetsz egy olyan területen, amivel eddig semmi gondod nem volt, és ez alaposan aláássa az önbizalmadat. Ne hagyd, hogy kicsússzanak a kezeid közül a dolgok, és ne add fel a próbálkozást, második nekifutásra már ismét minden remekül fog menni, és visszaülhetsz a nyeregbe.

Halak
Lenne mit mondanod, de inkább bölcsen hallgatsz, amikor egy veszekedés közepén találod magadat. Ha úgy ítéled meg, hogy ebbe a konfliktusba jobb nem belefolyni, akkor maradj távol tőle, ezzel nagyon sok kellemetlenségtől megkímélheted magadat és a környezetedet is. (bien.hu)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!