Ugrás a tartalomra

Nyírják a füvet városszerte

Balogh Csilla
Utoljára módosítva
2024. április 04. csütörtök 13:08
Április helyett már márciusban elkezdte a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. a fű nyírását a városban.
Fotó: Osztie Tibor

A társaság általános szokás szerint április elején kezdi el a fűnyírást a városban, ám az idei év enyhe, csapadékban bővelkedő téli időjárása indokolttá tette, hogy már március közepén elkezdjék Miskolc közterületeinek kaszálását. 
A Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. összesen négy millió négyzetméter zöldterület nyírásáról gondoskodik, amelyből három millió négyzetméter az intenzív és első kategóriájú területnek a nagysága, egy millió pedig a gondozatlan és külterjes területeké – tudtuk meg Kertész Bélától

A Városgazda műszaki vezetője elmondta, hogy a nemzeti ünnep helyszíneinek kaszálását már a rendezvények előtt elvégezték, mostanra pedig az intenzív kategóriájú területek csaknem 80 százalékát levágták, azaz több mint egy millió négyzetmétert, ami összességében 60 százalékot tesz ki.  Nyolcvan fővel, tizenhárom nagy géppel, mellettük fűkaszákkal és tologatógépekkel végzi a munkálatokat a város több helyszínén, így a Kiliánban, a Berekalján, a belvárosban, Selyemréten, az Avason, a Jókai-lakótelepen, Szirmán, Hejőcsabán és Görömbölyön.

A márciustól novemberig tartó fűnyírási szezonban az intenzív területeken 5-6 alkalommal, az első kategóriájú területeken pedig 3-4 alkalommal vágják majd le a füvet, amelynek ütemezése az időjárás függvényében alakul.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!