Ugrás a tartalomra

 Szakmai nap a Herman Ottó Múzeumban

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2020. október 08. csütörtök 17:10
A rendezvényen a közös projektek ismertetésén túl a résztvevő intézmények is bemutatkoztak.
Fotó: Juhász Ákos

Általános és középiskolák pedagógusait, valamint a múzeumpedagógiában érintett szakembereket vártak csütörtök délután arra a szakmai napra, melyet a Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében Herman Ottó Múzeum, a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ és a PIM – Kazinczy Ferenc Múzeum szervezett. A rendezvénynek a Pannon-tenger Múzeumban működő ásványtár adott otthont. 

A programon több szakmai előadást is hallhattak az érdeklődők: Gécziné Nagy Mária megyei múzeumi MOKK koordinátor a  „Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek” elnevezésű projekt eredményeiről szólt, Éliás István megyei múzeumi MOKK koordinátor a projekten belül igénybe vehető képzési lehetőségeket mutatta be, míg Gécziné Nagy Mária, a Kazinczy Ferenc múzeum múzeumpedagógusa az „Erdőjárók kalauza” című kiállítás oktatáshoz kapcsolódó sátoraljaújhelyi lehetőségekről beszélt. 

A szakmai nap részeként Rónyai Krisztina, a Herman Ottó Múzeum múzeumpedagógusa bemutatta a Pannon-tenger Múzeum megújult múzeumpedagógiai kínálatát, Marosi Ágnes az intézmény múzeumpedagógiai osztályvezetője pedig a kiállítóhelyeik további, a tudásátadásban betöltött lehetőségeiről beszélt.

A rendezvény tematikus tárlatvezetéssel zárult a Pannon-tenger Múzeumban.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!