Ugrás a tartalomra

Szelíd motorosok szállították a plüssöket Miskolcra

Kujan István
Utoljára módosítva
2022. december 19. hétfő 12:31
A megyei központi kórház Gyermekegészségügyi Központjának kis betegei kapják meg a több zsáknyi játékot és plüsst.
Fotók: Juhász Ákos

Megszokhattuk már, hogy karácsony közeledtével szinte minden napra jut egy-egy (vagy akár több) adományozás, jótékony felajánlás a megyei központi kórház életében. Ez még inkább igaz az ünnepre "ráfordulva", hiszen alig pár nappal szenteste előtt befutottak Miskolcra a Szelíd Motorosok A Zaklatások Ellen csoport tagjai is.

Régi ismerősként, barátként köszöntötték őket a Gyermekegészségügyi Központ (GYEK) megújult bejárata előtt, hiszen ez már a harmadik alkalom volt, hogy országos gyűjtést indítottak a motorosok.

- Gyakorlatilag a megalakulásunk első évétől kezdve szervezünk játékgyűjtéseket - mondta el érdeklődésünkre a csoport egyik tagja. Mihály Zsolt hozzátette, nemcsak felhívják a figyelmet az adományozások fontosságára, de koordinálják és el is juttatják a megfelelő helyre a felajánlásokat. - A megyei kórházakat keressük fel országszerte, idén voltunk már a főváros mellett Veszprémben és Cegléden, szerdán Egerbe látogatunk, és szervezés alatt áll Debrecen és Tatabánya. Könnyebb így célhoz juttatni a játékokat, mintha valaki egyesével próbálná odaadni az intézményeknek.

Sok százan segítenek ilyenkor tapasztalataik szerint, a kórházak pedig rendkívül hálásak a felajánlásokért - hiszen a beteg gyermekeknek jól esik minden törődés, bátorítás, ami segít átvészelni a nehezebb napokat. Erre mutatott rá a központ intézetvezető főorvosa is.

- Nagy élmény lesz a gyerekek számára a rengeteg ajándék karácsonykor. Köszönjük a támogatást - mondta Hauser Péter.

Révész János, a kórház főigazgatója barátként köszöntötte a visszajáró vendégeiket, akik - úgy fogalmazott - "megjelenésükben lehet, hogy marconák, de a lelkükben nagyon is szelídek".

- Jól esik, hogy rendre visszatérnek hozzánk adományozóként, jövőre is várjuk önöket - fordult feléjük, hozzátéve: akár már januárban újra Miskolcra jöhetnek, hiszen a gyermek sürgősségi egy részének felújítása akkorra befejeződhet, az átadásra minden adományozót szeretne meghívni a kórház.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!