Ugrás a tartalomra

Workshop az Avas csapadékvíz elvezetésről és az esővíz újrahasznosításáról

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. július 09. csütörtök 15:42
A folyamatban lévő csapadék elvezetés projekt, valamint az esővíz újrahasznosítása volt a központi témája annak a workshopnak, melyet a Kvaterka nyitó programjaként szerveztek a Kis-Avason.

Március elején kezdődött és jövő év elejére valósulhat meg az a beruházás, amely megoldást jelent a csapadékvíz elvezetés problémájára a történelmi Avason – kezdte előadását Fischer Ferdinánd. A kivitelezést végző cég ügyvezetője beszámolt továbbá az eddig megvalósult beruházásokról, a további munkák ütemezéséről. Majd Lenkey Péter, az Észak-Magyarország Flórája Faunája Alapítvány szakmai vezetője arra hívta fel a jelenlévők figyelmét, hogy az esővizet tudatosan elvezethetjük, összegyűjthetjük, majd felhasználhatjuk például locsoláshoz. 

A rendezvény végén a lakosok kérdéseket tehettek fel, többen voltak kíváncsiak a Mélyvölgy utcai kivitelezés alakulására, valamint arra, hogy a Borangolás ideje alatt milyen munkálatok várhatóak.

A TOP-6.3.3-16-MI1-2017-00003 azonosító számú, „Avas északi oldal csapadékvíz elvezetés fejlesztése” című projekt 100%-os mértékben az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!