Ugrás a tartalomra

Csoki és tanszerek a gyerekeknek, belépőjegy az adományozóknak

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. november 25. szombat 15:54
Kedvezményesen, mindössze száz forintért látogathatják az állatkertet azok, akik hasznos adományokkal érkeznek hétvégén a Csanyikba.
Fotók: Horváth Csongor

Ahogy korábban beszámoltunk róla, jótékonysági adománygyűjtést szervez november 25-én és 26-án a Miskolci Állatkert és a Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyerekjóléti Intézmény az állatkertben.

A jótékonykodók egy kupont kapnak, mellyel az adományuk leadásának napján száz forint ellenében látogathatja a Miskolci Állatkertet - amennyiben az adomány értéke arányos a belépőjegy értékével.

Az eseményre kilátogatott – egy nagy ajándékcsomag társaságában – Veres Pál polgármester is.

 - Felkészülni a karácsonyra: erről szól az advent. Nyitottnak kell lennünk arra, hogy jót tegyünk azokkal, akiknek neház a helyzete. A mostani egy példaértékű összefogás az állatkert és a MESZEGYI között: szociálisan rászoruló, fogyatékkal élő, átmeneti otthonban lakó gyerekeknek lehet segíteni elsősorban édességgel, könyvekkel, taneszközökkel, jó állapotban lévő ruhákkal – mondta az eseményen a Miskolc Tv stábjának Veres Pál.

- A Miskolci Állatkert keresett meg minket. Szerettek volna valamilyen közös akciót szervezni a hátrányos helyzetű családok megsegítésére. égül az fogalmazódott meg bennünk, hogy a hétvégén azok, akik valamilyen felajánlással érkeznek, kedvezményes belépőt válthatnak az állatkertbe - fejtette ki Gúr Péter Attila, a MESZEGYI igazgatója aki elmondta, hogy az összegyűlt adományokat a családok átmeneti otthonában élő, valamint a család- és gyermekjóléti szolgálat látókörében lévő gyerkőcökhöz kerülnek.

- Úgy vélem, a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft-t társadalmi szerepvállalásában a rászoruló gyermekek segítésének is meg kell jelennie – fogalmazott Osváth Zoltán, az állatkertet is működtető cég ügyvezetője, aki szerint akár jövőre is folytatni lehet ezt a fajta gyűjtési akciót. Emellett arra is felhívta a figyelmet, hogy idén is lesz MikuZoo, ahol a gyerekek a park állataival övezve találkozhatnak a Mikulással. 
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!