Ugrás a tartalomra

Készül a belvárosi korcsolyapálya, megérkeztek a fényinstallációk

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. november 27. hétfő 15:16
Advent négy hetében, már november 30-tól gazdag programkínálattal várják az érdeklődőket Miskolc több városrészében a belvárostól kezdve Lillafüreden át egészen Miskolctapolcáig. Munkatársaink fotódokumentációja alapján, időben készen áll majd minden, hogy igazi adventi hangulattal teljen meg a város.
Fotó: Mocsári László

Amint arról korábban beszámoltunk, hangulatos ünnepi események helyszíne lesz többek között a Szent István tér a fényinstallációkkal és az ünnepi vásárral, a Városház tér a meseösvénnyel, valamint az Erzsébet tér, ahol kuriózumként egy korcsolyakölcsönzővel felszerelt mobil műjégpálya csalogatja a korizni vágyókat.

A pálya december 1-jétől a téli szünet végéig, január 7-ig üzemel majd. Hétköznapokon reggel nyolctól két óráig óvodás és iskolás csoportoknak ad helyet, akik előzetes regisztrációt követően ingyenesen korcsolyázhatnak majd. A nagyközönség délután kettőtől veheti igénybe a pályát minimális belépőjegy ellenében, hétvégenként pedig tíz órától este nyolc óráig lehet látogatni, de nem zár be a karácsonyi és a szilveszteri időszakban sem: 24-én, 25-én és 26-án és 31-én is várják a sport szerelmeseit.

A fotóink tanúsága szerint az ígért időre készen is lesz minden, hiszen már hízik a jég, és befutottak a különleges fényinstallációk is, köztük egy 8 méteres gömbfa, több hatalmas gömbdísz és jegesmedvék, amelyek felszerelése már folyamatban van. Nézze meg képösszeállításunkat! 

Fotók: Juhász Ákos. Kattintásra galéria nyílik!

További hírek

Olvasnivaló