Ugrás a tartalomra

Közel háromszáz tesztet végeztek, a színházat fertőtlenítik

Kujan István
Utoljára módosítva
2020. szeptember 27. vasárnap 15:57
Pozitív eredményt hozott a koronavírusteszt a Miskolci Nemzeti Színház egyik művészénél. Az intézmény munkatársait, színészeit, közel háromszáz embert teszteltek, a helyiségeket pedig fertőtlenítik. Péntek délutánra eldőlt: október 5-éig minden előadást elhalasztanak.

A színház Facebook-oldalán azt írták: „kockázattal, és elengedhetetlenül fontos tapasztalattal járó felelős döntést kellett hoznunk”.

Szerdán a színház minden munkatársán elvégeztették az akkreditált PCR-tesztet, melynek eredménye több munkatársnál pozitív lett. Emiatt október 5-éig a színház minden előadását el kell halasztaniuk.

„Köszönjük az aggódó és biztató szavakat, mi is igyekszünk bátorítással szolgálni, de talán elárulhatjuk: most nehéz. A járvány megfoszt minket legfőbb eszközünktől, a színház lényegétől, a közösségi együttléttől, az Önökkel való találkozástól. Ugyanakkor tudnunk kell, ez is egy találkozás. Közösen éljük át a hiányt. Az hiányzik ugyanis, ami fontos. Tudni ezt, megrázó és felemelő tanulság. Olyan hátszél, amihez már csak a vitorlát kell felvonni.”

Addig is a színház – együttműködve az illetékes hatóságokkal, a kulturális államtitkársággal és Miskolccal mint fenntartóval – a jelenleg érvényes járványügyi protokoll szerint jár el. A közel 200 éves színház belső tereinek szakszerű fertőtlenítése már zajlik. Az elmaradó előadásokra megváltott jegyek szeptember 28-tól visszaválthatók a színház jegypénztárában vagy átcserélhetők egy későbbi előadásra.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!