Ugrás a tartalomra

Megtagadható a tömegközlekedés elektromos mopeddel

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. június 29. csütörtök 22:42
Bizonyos típusú elektromos mopedek nem szállíthatóak az MVK Zrt. járművein a cég üzletszabályzatának értelmében – tájékoztatta szerkesztőségünket a közlekedési vállalat.

Fotó: gyogyaru.hu

A mopedek szállításával kapcsolatban az MVK üzletszabályzata azt tartalmazza, hogy a mozgást segítő eszközt biztonságosan kell elhelyezni és rögzíteni a járműveken, azért hogy azzal ne kerülhessen veszélybe sem annak használója, sem pedig a többi utas – írta a vállalat. A közleményben felhívják a figyelmet arra, hogy a mopedek esetében is kötelező az autóbuszon, a villamoson lévő biztonsági öv használata, és a mopedet rögzíteni, áramtalanítani kell.  Az utazás ezekkel a mopedekkel csak akkor kezdhető meg, ha a mozgásában korlátozott személy és mopedének együttes súlya nem haladhatja meg a 250 kilogrammot.

A tájékoztatás értelmében az MVK Zrt. járművein nem szállítható a három és négykerekű EL-GO, Elektra, Berko és más hasonló jellegű, nagyméretű elektromos moped, mivel ezen eszközök rögzítése nem biztonságos a járműveken, és komoly balesetveszélyt jelentenek az utasokra nézve, továbbá a járművek műszaki állapotában is kárt okozhatnak. 

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!