Ugrás a tartalomra

Most ültetik a jövő tölgyerdejét

Bódogh Dávid
Utoljára módosítva
2024. március 03. vasárnap 13:01
A projekt keretében a Bedegvölgyben közel 33 hektáron ültetnek őshonos fafajtákat az év végéig.
Sajtótájékoztató a Bedegvölgyben. Fotók: Juhász Ákos

Még 2023 októberében írtunk arról, hogy a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. közel 550 ezer euró vissza nem térítendő támogatást nyert erdőtelepítésre. Ennek köszönhetően összesen 260 ezer csertölgycsemetét ültethetnek el a Bedegvölgyben. Vagyis hektáronként 8 ezret – ezt erdőtelepítési szakemberekre bízzák majd.

– Polgármesteri programom egyik vállalása volt, hogy 5 év alatt tízezer fát ültetünk majd a városban és közvetlen környezetében – idézte fel a tavalyi bejelentéskor közösségi oldalán Veres Pál, aki szerint az erdőültetés beleillik a városvezetés klímasemlegességet célzó terveibe. A városvezető úgy véli, ezzel az erdősítéssel nem csupán a városrész, de Miskolc teljes egészének a levegője is tisztábbá válhat.

A bedegvölgyi táj képe.

Terveivel mostanra pedig a Városgazda is előállt. Az önkormányzati cég megkeresésünkre azt közölte, hogy az áprilisra és májusra tervezett cserjeirtás előkészületeihez már a jövő hónapban hozzálátnak. Október végén, november elején pedig a makkvetésre és az elegyfajok ültetésére fordulnak rá.

Barkócaberkenye, bibircses nyír, kislevelű hárs, korai juhar, madárcseresznye, mezei szil, vadalma, vadkörte – ismertette a fajokat Petrik Attila, a vállalat mezőgazdasági vezetője. Mint megtudtuk: a főállományt képző tölgyes melletti egyedi, védett fafajtákat fenyegető vadkár elkerülése érdekében még a nyár végén kerítést építenek azok köré.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!