Ugrás a tartalomra

Sikeres volt a vacsoraest, megépülhet a Magvető Református Általános Iskola új játszótere

minap.hu/MiskolcTV
Utoljára módosítva
2023. december 08. péntek 18:25
A jótékonysági esten összesen két és félmillió forint gyűlt össze, a szükséges pénz második felét pedig az oktatási intézmény finanszírozza.

Jótékonysági est - játszótérre gyűjtenek - Juhász Ákos képgalériája

Több, mint két millió forintot gyűjtöttek a Magvető Református Általános Iskola számára a Népkerti Vigadóban rendezett jótékonysági vacsorán. Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a néhány éve létrejött oktatási intézménybe járó érzékszervi, mozgásszervi és fogyatékkal élő gyermekek jelenleg csak egy libikókát használhatnak, ezen szerettek volna változtatni a jótékonysági akcióval.

Hegyesiné Vass Erika tagintézmény-vezető a Miskolc Televízió Híradójának, a Miskolc Mának elmondta, egy nagyon alap játszótér kiépítése, minimálisan ötmillió forintba kerül, „ami tényleg biztonságos, az EU szabványoknak megfelelő, és mind az eszközöket, mind a földmunkát, mint pedig gumiborítást is tartalmazza.”

A jótékonysági vacsoraest szervezése szülői kezdeményezésre indult el. Beregszászi Melinda kislánya első osztályos az iskolában, így ő is támogatta a játszótér megépítését.

– Megmondom őszintén, hogy nekem ez nagyon-nagy szívügyem volt, amikor elkezdtük ezt az egészet. Az elsődleges ok, ami miatt egyáltalán beleálltam ebbe a szülői kezdeményezésbe az az ő arca volt. Sokszor mentem érte az iskolába és láttam, hogy csak céltalanul futkosnak az udvaron, ezért szerettem volna, ha ez változik és boldognak látom őket. Nekem nagyon nagy öröm lesz, ha láthatóm őket mosollyal az arcukon játszani az iskolájuk udvarán – mondta.

Az Építsünk együtt egy Játszóteret nevű projekthez a Népkerti Vigadó is csatlakozott. A vendéglátóhely tulajdonosa, Barkóczi István nem tudott részt venni az eseményen, így felesége tolmácsolta felajánlásukat. Barkócziné Kertész Kata elmondta, a rendezvényen összesen négyszázhúszezer forint gyűlt össze a nemes célra, ezt támogatta meg még cégcsoportjának segítségével Barkóczi István.

További ötszázezer forinttal pedig Tirpák István üzletember segíti a játszótér megvalósulását.

– Mivel nekünk is hármas ikreink vannak és ismerem, tudjuk milyen egy gyermeket támogatni, egy rászorult családot megsegíteni ezért az elmúlt években is több alapítvány és több rászoruló magánszemélyt is támogattunk – mondta a Miskolc Mának a CORDYS cégcsoport tulajdonosa.

Az este folyamán több, mint két millió forint gyűlt össze, tombolából, vacsorajegyekből és felajánlásokból. A jótékonysági vacsora végén ezt az összeget az iskola felkerekítette öt millióra, hogy megépülhessen a kimondottan érzékszervi, mozgásszervi sérült gyermekeknek a játszótér.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!