Ugrás a tartalomra

A Warner letiltatta az egyik videót, amiben a Fidesz Dr. Genyaként ábrázolja Gyurcsányt

HVG
Utoljára módosítva
2022. február 02. szerda 14:56
A kampányra készített és átírt felvételen Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter is látható. Utóbbi Kicsi Énként. Ám úgy tűnik, a kampányanyag gyártói nem fizettek jogdíjat az Austin Powers jogait birtokló cégnek.

A jogtulajdonos Warner Bros. Entertainment leszedette a YouTube-ról az egyik olyan felvételt, amiben a magyar ellenzéket figurázta ki a Fidesz és a Civil Összefogás Fórum (CÖF) – derül ki Hadházy Ákos szerda délelőtti Facebook-bejegyzéséből.

A videó a „KicsiKÉM – Sir Austin Powers 2.” című film egyfajta átirata: ebben Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke Dr. Genyaként jelenik meg, Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt pedig annak klónjaként, Kicsi Énként. Mellettük Karácsony Gergely budapesti főpolgármester is látható.

Csakhogy a felvétel eredetije az amerikai WarnerMedia szellemi tulajdonát képezi, az átírást pedig – mint utólag kiderült – egyáltalán nem nézték jó szemmel. Az egyik ilyen videó mostanra ugyanis eltűnt. Hadházy ezt úgy kommentálta, hogy „a primitív miniferis” videót ezek szerint a Warner engedélye nélkül lopták az Austin Powers című filmből.”

Érdekes kérdés, hogy mennyire számítanak jogtisztának ezek alapján azok az óriásplakátok, amikkel teleragasztották az országot.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!