Ugrás a tartalomra

Böjte Csaba vezetésével betlehemkaraván érkezett Miskolcra

Kujan István
Utoljára módosítva
2023. december 21. csütörtök 21:31
A Dévai Szent Ferenc Alapítvány és a Fővárosi Nagycirkusz szervezésében Sepsiszentgyörgyről útnak indított karaván csütörtök délután érkezett a Vármegyeháza udvarára.
Juhász Ákos képgalériája

A Greccio 800 elnevezésű élőállatos betlehemkaraván a Dévai Szent Ferenc Alapítvány és a Fővárosi Nagycirkusz szervezésében indult útnak Sepsiszentgyörgyről Assisi Szent Ferenc 800 évvel ezelőtt, az itáliai Greccióban megfogalmazott üzenetével: Jézus Krisztus születésével az Isten hús-vér, halandó emberré lett, testet öltött, megérinthetővé vált.

1223-ban az itáliai Greccio városában állítottak először betlehemet. A később világszerte elterjedt hagyomány Assisi Szent Ferenc nevéhez kötődik, aki szentföldi zarándoklatáról visszatérve így szerette volna feleleveníteni Jézus születésének történetét.

Az idén 800 éves hagyományról a Dévai Szent Ferenc Alapítvány is megemlékezik: Böjte Csaba atyáék Sepsiszentgyörgyről egészen Budapestig zarándokoltak egy Greccio-800 rendszámú mobil betlehemi karavánnal. Magyarország több nagyvárosában - Miskolc mellett például Debrecenben - álltak meg, hogy betlehemes játékkal, verssel és zenével hirdessék a szeretetet, egymás elfogadását és a békés egymás mellett élés fontosságát.

Böjte Csabáékat Bánné Gál Boglárka, a vármegyei közgyűlés elnöke köszöntötte Miskolcon. A programon fellépett a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Intézet zenekara, valamint a Miskolci Tábori Fúvószenekar.

További hírek

Olvasnivaló